Κόβουμε την πάνα.


Ήρθε επιτέλους η ώρα! Όχι λόγω εποχής. Το κορίτσι μου έδειξε ενδιαφέρον να βγάλει την πάνα. Είναι όντως έτοιμη. Και τα κατάφερε με μεγάλη ευκολία.

Έχω γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, στην παρουσίαση του βιβλίου Ντορεμιγιογιό από τις εκδόσεις Διόπτρα, για τα σημάδια ετοιμότητας ενός παιδιού να απαλλαγεί από την πάνα. Κάθε άλλη βεβιασμένη προσπάθεια είναι πιθανό να δημιουργήσει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης πολύ όμορφα μας παρουσίασαν οι Φρουφρουιστορίες την εμπειρία του Τζωρτζ στο να βγάλει την πάνα.

εκπαίδευση τουαλέτας

Έχω δίδυμα παιδιά, τα κυοφόρησα και τα γέννησα μαζί. Θα περίμενε κάνεις ότι τα επιτεύγματα τους θα συνέβαιναν σχεδόν ταυτόχρονα. Μεγάλο λάθος. Δεν είναι ένα παιδί, είναι δύο. Με ξεχωριστούς οργανισμούς και προσωπικότητες. Το κάθε ένα έχει τους ρυθμούς του και κάθε προσπάθεια σύγκρισης είναι ανώφελη και βλαπτική.

Η κόρη μου είχε κατανοήσει απόλυτα τη χρήση του γιογιό. Καταλαβαίνει απόλυτα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για να ικανοποιήσει τις σωματικές της ανάγκες. Το ζητάει και έχει επιτυχημένα αποτελέσματα. Ο γιος μου ακόμα δεν έχει εκφράσει αυτήν την ανάγκη. Προφανώς και δεν είναι έτοιμος. Το γιογιό για εκείνον είναι ακόμα παιχνίδι. Δοκιμάζουμε και προχωράμε ανάλογα. Δεν υποβιβάζουμε, ούτε συγκρίνουμε. Όταν θέλει θα το ζητήσει. Αυτό το ξέρει καλά!

Αρχικά ξεκίνησε με το κλασικό γιογιό, καθισμένη χαμηλά στο πάτωμα για να έχει εύκολη πρόσβαση. Της υπενθύμιζα και πηγαίναμε κάθε μισή ώρα. Στη συνέχεια αραίωσαν τα διαστήματα μέχρι που έφτασε να το λέει μόνη της. Όταν όμως ξεθάρρεψε, ζήτησε από μόνη της να πάει στη μεγάλη τουαλέτα. Εκεί είχα φροντίσει να έχω τοποθετήσει το potette plus, ένα πολυεργαλείο του γονιού στο θέμα επικοινωνία τουαλέτας.

Το potette plus μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Αρχικά σαν ένα κλασικό γιογιό, τοποθετώντας τις ειδικές απορροφητικές σακούλες. Είτε μέσα στο σπίτι. Είτε έξω από αυτό, εξασφαλίζοντας την απόλυτη άνεση και υγιεινή, καθώς ειδικά τα κορίτσια, δεν αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τη «φύση». Τα ποδαράκια-πτερύγια ανοιγοκλείνουν και κουμπώνουν παρέχοντας απόλυτη ασφάλεια στο κάθισμα του παιδιού. Επιπλέον εξοικονομούν χώρο κατά τη μεταφορά του, χαρίζοντας άνεση στις μετακινήσεις.

Άλλος τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε είναι ως μειωτήρας της λεκάνης. Ανοίγοντας τα πτερύγια τοποθετούμε το potette plus πάνω στη λεκάνη και βοηθάμε το παιδί να καθίσει σωστά. Το «ελεφαντάκι» όπως το αποκαλούν τα παιδιά μου τονώνει την αυτοπεποίθηση τους, γιατί τα βοηθά να αισθανθούν ισότιμα με τους μεγαλύτερους της οικογένειας. Κακά τα ψέματα, όλα τα μικρούλια βιάζονται να μεγαλώσουν. Ένα σκαλοπάτι για να έχουν εύκολη πρόσβαση και .... καζανάκι. Είναι η ικανοποίηση της. Αυτό μόνο!

Μπορείτε να το αποκτήσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα των moms.gr

Μεγάλη βοήθεια σε όλην αυτήν την προσπάθεια μας είναι τα προϊόντα της dettol. Προσφέρουν την πιο πλήρη απολύμανση σε κάθε αντικείμενο της τουαλέτας με το οποίο έρχονται σε επαφή τα παιδιά, ώστε να μην ανησυχώ για μικρόβια και βακτηρίδια. Ας έχουμε άλλα άγχη στη ζωή μας. Όχι και αυτό.

Τώρα μένει μόνο η πάνα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Ξυπνάει στεγνή κάθε φορά, αλλά δεν θεωρώ πως πρέπει να βιαστώ να της την βγάλω. Δεν θέλω να της προκαλέσω ανασφάλεια ή ανησυχία στο ύπνο της. Άλλωστε έχει μόνο λίγους μήνες που κοιμούνται σχετικά συνεχόμενα το βράδυ!

Σε εσάς ποιοι τρόποι λειτούργησαν για να βγάλετε την πάνα; Ήταν εύκολη διαδικασία; Χρησιμοποιήσατε επιβραβεύσεις; Περιμένω τα σχόλια σας. Κι αν σας άρεσε μοιραστείτε το και με τους φίλους σας! 



Το κείμενο δεν είναι σε καμία περίπτωση χορηγούμενο.


Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου