Το κορίτσι και η φάλαινα


Τι κι αν το σπίτι σου είναι το όνειρο μικρών και μεγάλων; Εσύ πάντα θα θέλεις να ξέρεις τι βρίσκεται μακριά από αυτό, πέρα από τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια!

to koritsi kai i falaina

Η Λένα ζει σε ένα υπέροχο δεντρόσπιτο στο δάσος, όμως οι απορίες της ξεπερνάνε το ύψος των δέντρων και πετάνε ψηλά στον ουρανό. Έχει την περιέργεια που έχει κάθε παιδί να γνωρίσει τον κόσμο, να ικανοποιήσει τα πώς και τα γιατί της.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι της αυτό, υπόσχεται πως θα γίνει μια τεράστια ιπτάμενη φάλαινα. Μια φιγούρα ήρεμη κι ευγενική. Σχεδόν μητρική, αφού της δημιουργεί ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Με τη φάλαινα ταξιδεύουν στα πιο μακρινά μέρη. Συναντάνε πράγματα ασυνήθιστα, αλλά τόσο φυσιολογικά. Ανακαλύπτουν τη ζωή και την εξέλιξη της. Ο κόσμος δεν είναι αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Χρειάζεται να διευρύνουμε τη σκέψη και τις αντιλήψεις μας για να ανακαλύψουμε τα μυστικά του.

Αλλά το πιο σημαντικό που έμαθε η Λένα είναι ότι φιλία σημαίνει να βρίσκεσαι εκεί. Με τη φυσική ή όχι παρουσία σου. Να είμαστε εκεί για τους άλλους με κάθε κύτταρο της ύπαρξης μας. Δεν είναι απαραίτητο πάντα να λέμε κάτι ή να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Δεν είναι απαραίτητο να βλεπόμαστε. Άλλωστε μια φορά μαζί, για πάντα μαζί. Αυτό είναι η πραγματική φιλία. Και ποτέ ξανά δεν θα αισθανθεί μόνη.

to koritsi kai i falaina

Όλα αυτά κι ακόμα πιο όμορφα πράγματα θα τα διαβάσετε στο βιβλίο «Το κορίτσι και η φάλαινα», των Rebecca Gugger και Simon Röthlisberger από τις εκδόσεις Φουρφούρι. Ένα βιβλίο με υπέροχα νοήματα και φανταστική εικονογράφηση.

Αποκτήστε το από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Φουρφούρι.

Μας άφησε την αίσθηση ότι ταξιδεύαμε μαζί με τη Λένα και τη φίλη της τη φάλαινα. Αισθανθήκαμε το δέος της εξερεύνησης. Την απέραντη ηρεμία του σύμπαντος και το ρυθμικό τραγούδι του κήτους. Νιώθω πως σύντομα θα συναντηθούν ξανά.

Προτείνεται για ηλικίες 3+

Θα χαρώ πού να μου αφήσετε το σχόλιο, την παρατήρηση ή την ιδέα σας. Κι αν θέλετε να με γνωρίσουν και οι φίλοι σας, μπορείτε να μοιραστείτε τις αναρτήσεις μου κάνοντας κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα.


Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου