Να συστηθούμε;

Άλλο ένα blog ξεφύτρωσε εδώ και καιρό στο διαδίκτυο. Και τι άλλο εκτός από ακόμα ένα μαμαδομπλόγκ! Ίσως είναι κι αυτό παρόμοιο με τα άλλα. Μπορεί και όχι. Με έτρωγε καιρό να γράψω, όμως δεν το αποφάσιζα. Το blog ήταν εκεί και με περίμενε. Ήθελα να βγάλω από μέσα μου ενέργεια, άγχος, ενθουσιασμό και όλα όσα δεν τιθασεύονται εύκολα στην ψυχή μιας νέας μαμάς με μωρά. Και τι μωρά! Δίδυμα! Δύο αστέρια που με έχουν κάνει να τα βλέπω όλα πλέον διαφορετικά! Πότε ρόδινα και πότε στραβά κι ανάποδα. Κι άντε λες, στην αρχή φταίνε οι ορμόνες. Τώρα όμως; 

welcome to my blog

Η ιστορία μας είναι σχεδόν κλασική, αλλά θα τη γράψω μία άλλη φορά γιατί θέλω η πρώτη μας επαφή να είναι χαρούμενη. Γεμάτη ροζ φλαμίνγκο και πολύχρωμους μονόκερους. Καλόκαρδους πρίγκιπες και γενναίους ιππότες. Αστέρια που λάμπουν και φωτεινά πυροτεχνήματα! Είμαι μητέρα διδύμων τεσσεράμισι ετών, ενός κοριτσιού κι ενός αγοριού. Ομολογώ πως είναι πολύ δύσκολο το μεγάλωμα των παιδιών, πιο δύσκολο από ο,τιδήποτε με το οποίο έχω καταπιαστεί στη ζωή μου. Και δεν έχω κάνει λίγα πράγματα. Αφού ξεπέρασα την πρώτη βρεφική τους ηλικία με σώας-υποθέτω-τας φρένας και καταφέραμε να περάσουμε και άλλα χρόνια χωρίς παρατράγουδα, τώρα αισίως προχωράμε για την περίοδο των μεγάλων ανακαλύψεων! Τις κουβέντες, τα σταθερά βήματα και το τρεχαλητό, τα παιχνίδια και κάθε τι καινούριο που θα μου χαρίσουν τα μικρά μου ανθρωπάκια, μέσα από τα χαρούμενα μάτια και τα πλατιά τους χαμόγελα!

Πέρα από τα παιδιά όμως έχω κι ένα σύζυγο αλλά και τον εαυτό μου να φροντίσω. Ένα σπίτι όπως όλα με απαιτήσεις και πολλά πολλά ενδιαφέροντα που για μεγάλο διάστημα έχω κρύψει μέσα στα συρτάρια. Εκείνα τα συρτάρια και τα ντουλάπια που τώρα πλέον έχω ασφαλίσει με βρεφικές ασφάλειες για να προστατέψω τα μικρά μου από το περιεχόμενο τους. Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Μήπως θέλω να προστατέψω το περιεχόμενο τους από τα παιδιά; Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά θέλω να διαφυλάξω μέσα μου ένα κομμάτι της ζωής μου ξεχωριστά από αυτά που ζω σήμερα. Να είναι διαφορετικό από τη νέα μου πραγματικότητα και ίσως να χρειάζεται να καταφεύγω εκεί λιγάκι για να κάνω ανασυγκρότηση. Για να αντλήσω λίγη δύναμη από την ανεμελιά του παρελθόντος και να δω την αισιοδοξία της καινούργιας πια ζωής μου με άλλο μάτι, πιο καθαρό, πιο αποστασιοποιημένο.

Στο νέο μου λοιπόν αυτό εγχείρημα, πέρα από τις σκέψεις και τις εμπειρίες μου, θα ανεβάζω κάθε τι νέο ή παλιό που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ή την περιέργεια. Ένα καλό βιβλίο που διάβασα, μια συνταγή που μας άρεσε οικογενειακώς, μια ταινία που θέλω να δω αλλά μάλλον θα αργήσω, ένα παιχνίδι των παιδιών που μας ενθουσίασε και τα κράτησε απασχολημένα για αρκετή ώρα, μια κουβέντα, ένα δώρο και πολλά πολλά άλλα, που ίσως πιο παλιά δε με ένοιαζε να αναλύσω, αλλά που τώρα εκτιμώ διαφορετικά την αξία τους.

Θα χαρώ πολύ να κάνουμε κουβέντα, να δεχτώ σχόλια και παρατηρήσεις, προτάσεις με κάτι που θα ήταν ωραίο να ασχοληθούμε. Είμαστε μητέρες, γυναίκες, άνθρωποι. Αυτό πάνω από όλα. Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε. Την αγάπη μου!Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.