Μπάρες δημητριακών με βρώμη, εύκολες με μόνο τρία υλικά.

 

Ξεκινώντας, αγαπημένο σνακ των παιδιών μου είναι οι μπάρες δημητριακών. Τους αρέσει γιατί μπορούν να τις τρώνε με τα χέρια χωρίς να λερώνονται. Επιπλέον, γιατί μπορούν να τις μεταφέρουν παντού εύκολα. Έξω στο πάρκο, στο σχολείο τους, ακόμη και στο μπαλκόνι.

 

Σε αναζήτηση της τέλειας συνταγής για τις μπάρες δημητριακών για τα παιδιά μου πέρασα από πολλά στάδια. Προϋπόθεση να μην περιέχουν ξηρούς καρπούς. Δεν τους αρέσουν. Επίσης να μην περιέχουν αποξηραμένα φρούτα. Ούτε αυτά τα θέλουν. Απαραίτητο συστατικό όμως να είναι η σοκολάτα -ή το κακάο. Σε ποιον να έμοιασαν άραγε;

 

Αντίθετα, δικός μου όρος ήταν μόνο ένας. Να γίνονται εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. (Εντάξει τελικά τρεις!) Πάνω από όλα όμως να είναι υγιεινές. Αν είναι δυνατόν και με υλικά που ήδη διαθέτω στο σπίτι.

μπαρες βρωμης κακαο
 

Οι μπάρες με το τέλειο υλικό.

 

Τη λύση μου την έδωσε η Nestle με το υπέροχο της προϊόν NESQUIK® All Natural νιφάδες βρώμης με κακάο. Το NESQUIK® All Natural Νιφάδες Βρώμης με κακάο έχει μοναδική συνταγή:

- Μόνο 100% φυσικά συστατικά

- Πλούσιο σε φυτικές ίνες

- 70% του προϊόντος είναι βρώμη

- Χωρίς τεχνητές αρωματικές ύλες

- Μοναδική γεύση NESQUIK®

 

Θυμάσαι τον κορμό σοκολάτας με ταχίνι και μέλι; Τα παιδιά μου τρελαίνονται κάθε φορά που τους φτιάχνω. Αυτήν ακριβώς τη γεύση ήθελα να κρατήσω και για τις μπάρες. Κράτησα από τον κορμό το ταχίνι και το μέλι. Λατρεμένες υπέρ τροφές. Δεν συμφωνείς;

 

Πρόσθεσα μέσα για την ευκολία μου τις NESQUIK® All Natural Νιφάδες Βρώμης και... (drum roll) παραλίγο να φάμε το μείγμα με το κουτάλι από το μπολ. Νόστιμες και κριτσανιστές.

 

Μπάρες ωμές ή μαγειρεμένες;

 

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι οι μπάρες ωμές δεν ήταν αρκετά σταθερές για να κοπούν και να σερβιριστούν. Δοκίμασα περισσότερη βρώμη. No-no! Έγιναν τούβλα. Δοκίμασα να τις παγώσω. Μόλις τις πιάναμε πάλι διαλύονταν. Τελικά αποφάσισα να πειραματιστώ με τον φούρνο.

 

Γενικά στα γλυκά μου προτιμώ τη λειτουργία του αέρα. Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Οπότε προθέρμανα τον φούρνο στους 180 βαθμούς (τυφλοσούρτη). Τις χάραξα ελαφρά και τις έβαλα για ψήσιμο. Περίμενα μέχρι να ροδίσουν. Απλά ξανθαίνει το χρώμα του κακάο. Δέκα λεπτά μόνο χρειάστηκαν.

 

Μόλις τις έβγαλα από τον φούρνο δεν τις άγγιξα. Ήταν πολύ μαλακές και θα διαλύονταν. Περίμενα λίγο να κρυώσουν και τις έκοψα σε κομμάτια. Είναι ακόμα μαλακές ώσπου να κρυώσουν τελείως. Μην τις φοβηθείς.

 

Πάμε να δούμε τις ποσότητες των υλικών για τις μπάρες;

 

ΥΛΙΚΑ

 

•150 γρ. NESQUIK® All Natural Νιφάδες Βρώμης

•100 γρ. ταχίνι

•80-100 γρ. μέλι (ανάλογα το γούστο σου στο γλυκό)

•αν θέλεις πρόσθεσε μια χούφτα χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ή/και αποξηραμένα φρούτα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνεις τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνεις λαδόκολλα και απλώνεις το μείγμα, με πάχος ένα εκατοστό (ένα δάχτυλο). Χαράζεις στα κομμάτια που θέλεις αργότερα να κόψεις. Ψήνεις για 10 λεπτά (ή μέχρι να ξανθίσει το χρώμα ελαφρά).

 

Βγάζεις από τον φούρνο και περιμένεις να κρυώσει αρκετά. Τότε κόβεις στα κομμάτια. Είναι ακόμα μαλακές. Θα σκληρύνουν μόλις παγώσουν. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο -αν περισσέψουν για την άλλη μέρα!

 

Καλή απόλαυση! Περιμένω τις εντυπώσεις σου αν τις φτιάξεις!

 

 

 

Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου