Είσαι «Χαρούμενος ονειροπόλος»; Σου αρέσει να ονειρεύεσαι; Τότε διάβασε αυτό το βιβλίο .

Θεωρώ τον εαυτό μου ονειροπόλο. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και πάντα το έκανα από μικρό παιδί. Στα όνειρα μου έβρισκα το ασφαλές σημείο, ένα μέρος που δεν θα μπορούσε να με πειράξει κανείς! Όταν έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο «Χαρούμενος ονειροπόλος» του Peter H. Reynolds, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, βρήκα ένα κομμάτι του εαυτού μου εκεί μέσα. 

χαρούμενος ονειροπόλος

Πρόκειται για ένα μικρό αγόρι στο οποίο αρέσει πολύ να ονειρεύεται. Τα όνειρά του τον κάνουν να αισθάνεται ζωντανός. Ταξιδεύει, ζωγραφίζει, διασκεδάζει, περνάει όμορφα. Έχει δημιουργήσει τον δικό του κόσμο, ο οποίος μπορεί να είναι και λίγο ακατάστατος. Όμως αν τον αναγκάσεις να τον βάλει σε σειρά, θα χαθεί η ονειροπόληση. Θα αισθανθεί εγκλωβισμένος. 


Πώς βοηθά να είσαι ονειροπόλος; 


Όταν κάνεις όνειρα πάντα βρίσκεις διέξοδο. Μπορεί να βρεις την λύση, αλλά μπορεί να βρεις και καταφύγιο. Μπορεί να απογειωθείς, αλλά μπορεί και να προσγειωθείς απότομα. Όμως συνεχίζεις, γιατί τα όνειρά σου δίνουν δύναμη να το κάνεις. 

χαρούμενος ονειροπόλος

Η τόσο παραστατική εικονογράφηση από τον Peter H. Reynolds σε προσκαλεί να ονειρευτείς. Σου δείχνει το δρόμο να το κάνεις αν δεν το γνωρίζεις. Μπορεί όμως και να σε βοηθήσει να θυμηθείς αν το έχεις ξεχάσει. Ή αν το έχεις καταχωνιάσει κάπου βαθιά μέσα σου. Τα παιδιά λατρεύουν αυτόν τον ονειροπόλο ήρωα, που λατρεύει να ζει μέσα στα όνειρα του. Είναι δοσμένος σαν ένα αερικό. Σαν τον φίλο που μπορείς πάντα να εμπιστευτείς. 


Τι είδους ονειροπόλος είσαι; 


Στο βιβλίο αυτό μπορεί να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν τόσα είδη ονειροπόλων σ’ αυτόν τον κόσμο. Όπως για παράδειγμα ο φτερωτός ονειροπόλος, ο κοιμισμένος ονειροπόλος, ο ερωτευμένος ονειροπόλος, ο τρελός ονειροπόλος ή ο κρυφός ονειροπόλους. 


Σε όποιο είδος κι αν ανήκεις πάντα θα είσαι χαρούμενος μέσα στα όνειρά σου. Είσαι χαρούμενος επειδή τρως παγωτό ή επειδή χοροπηδάς. Ονειρεύεσαι γκολ ή ότι βρίσκεσαι στη θάλασσα. Κάνεις κυριολεκτικά οτιδήποτε θες. Γιατί στα όνειρα δεν υπάρχει όριο. Δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχει ίσως μόνο ένας. Να είσαι ο ΕΑΥΤΟΣ σου. 


Θα το βρεις στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων. 


Προτείνεται για ηλικίες 4+


 

Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως. Απαιτείται πάντα αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου