Παραμύθια για τον ύπνο. Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

 

Πέφτεις για ύπνο. Ξεκινάς. Ένα πρόβατο, δύο πρόβατα, τρία πρόβατα, αμέτρητα πρόβατα. Πόσα πρόβατα τελικά χρειάζεται να μετρήσει για να κοιμηθεί κάποιος;

βιβλία για τον υπνο

 

Τα κοτοπουλάκια για άλλη μία βραδιά ζητάνε παραμύθια από τη γιαγιά τους. Η γιαγιά κότα είναι πάντα πρόθυμη να τους πει τις πιο ευφάνταστες ιστορίες. Στη σειρά «παραμύθια της γιαγιάς κότας» από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Στο βιβλίο «Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί». Μας διδάσκει πως και τα πρόβατα δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Και όταν ένα πρόβατο δεν μπορεί να κοιμηθεί τι κάνει; Μετράει κοτούλες; Όχι! Μήπως προβατάκια; Όχι, όχι! Μα φυσικά τι άλλο, μετράει ελέφαντες!

 

Οι ελέφαντες όμως είναι δύσκολη περίπτωση. Ο ένας περπατάει αργά και βαριά. Ο άλλος τρέχει και χοροπηδάει τόσο ανάλαφρα που δεν προλαβαίνεις. Ο τρίτος είναι ονειροπόλος και σε καθυστερεί, αφού σταματάει κάθε τόσο να θαυμάσει την φύση γύρω του.

 

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο βιβλίο, κατάλληλο για ανάγνωση πριν το βραδινό ύπνο. Χαλαρώνει το παιδί, δημιουργώντας του όμορφες εικόνες. Ό,τι πιο όμορφο για έναν καλό ύπνο. Σε κείμενο της Christine Beigel και εικονογράφηση του Hervé Le Goff.

 

Θα το βρεις στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

 

 

Προτείνεται για ηλικίες 3-6 ετών.

 

Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου. Καθώς και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου