Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι. Ένα θρεπτικό σνακ.


Τις τελευταίες ημέρες λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού αναγκαζόμαστε -και πρέπει- να μείνουμε μέσα στο σπίτι. Το δύσκολο σε όλην αυτήν την κατάσταση είναι να κρατήσεις τα μικρά παιδιά μέσα χωρίς γκρίνιες, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και από άποψη ψυχαγωγίας, αλλά και από άποψη διατροφής.
Ένα θρεπτικό σνακ.

Συνήθως όταν μένουμε στο σπίτι για αρκετό καιρό, από την ρουτίνα θέλουμε διαρκώς κάτι να τρώμε. Ψάχνουμε τα ντουλάπια, ψάχνουμε το ψυγείο, αλλά δυστυχώς τίποτα δε μας ικανοποιεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά παιδιά. Κάποιο σνακ κυρίως τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό είναι κάτι όχι και τόσο υγιεινό.

Ψάχνοντας στο internet για να φτιάξω κάτι για τα παιδιά μου που να τους αρέσει, αλλά να μην τους προσφέρει άχρηστες θερμίδες και μη θρεπτικά στοιχεία, έφτιαξα έναν γλυκό συνδυασμό με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας. Τροποποίησα διάφορες καταπληκτικές συνταγές και τις διαμόρφωσα στα μέτρα μας, ώστε να ικανοποιηθούν μικροί και μεγάλοι.

Κορμός με μπισκότα ολικής άλεσης, σοκολάτα κουβερτούρα, ταχίνι και μέλι. Τι καλύτερο; Μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, χωρίς να μας επιβαρύνει με επιπλέον ζάχαρη!

Πάμε για τη συνταγή;

Υλικά:

•300 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης (ή χειροποίητα μπισκότα ακόμη καλύτερα)
•400 γραμμάρια ταχίνι
•100 γραμμάρια μέλι
•200 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια με τα χέρια μας.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Σε σκεύος Μπεν Μαρί τοποθετούμε την σοκολάτα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Ένα θρεπτικό σνακ.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι ώστε να είναι ρευστό και το ανακατεύουμε με το ταχίνι.
Προσοχή! Δεν πρέπει να το ανακατέψουμε πολλή ώρα, γιατί τότε το μείγμα αυτό θα αρχίσει να σφίγγει, κάτι το οποίο δεν θέλουμε καθόλου.
Ένα θρεπτικό σνακ.

Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πάλι ελαφριά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ένα θρεπτικό σνακ.

Το περιχύνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι έχουν καλυφθεί όλα τα μπισκότα με το μείγμα.
 Ένα θρεπτικό σνακ.

Στρώνουμε δύο λαδόκολλες και μοιράζουμε το μείγμα. Διαμορφώνουμε σε ρόλο και σφίγγουμε τις δύο άκρες. Παγώνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
Ένα θρεπτικό σνακ.

Καλή απόλαυση!

Αν σας αρέσει και θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας, μπορείτε να πατήστε από κάτω τα εικονίδια των social media.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου