Ζωύφια.


Ήρθε η άνοιξη και σιγά-σιγά ξυπνά η φύση. Την εμφάνισή τους κάνουν τα ζωύφια, αυτά τα μικρά πλασματάκια, που ορισμένοι τρέμουν από την όψη, ενώ κάποιοι άλλοι ανακαλύπτουν τη φύση μαζί τους.
bugs

Το βιβλίο «ζωύφια» της Ruth Martin, σε εικονογράφηση του Allan Sanders, από την σειρά «μικροί εξερευνητές», των εκδόσεων Μεταίχμιο, είναι μία μικρή εγκυκλοπαίδεια που παρουσιάζει όλα τα μικροσκοπικά και όχι μόνο έντομα που κυκλοφορούν γύρω μας.

Με πάνω από 30 παραθυράκια ανακαλύπτουμε όμορφα, χρήσιμα, έρποντα, ιπτάμενα ζωύφια και τις ιδιότητες ή ιδιαιτερότητες τους. Θα δούμε ζωύφια που έχουν χτίσει ρεκόρ, ζωύφια με απαράμιλλη ομορφιά, ζωύφια που χρησιμεύουν στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και ζωύφια που είναι τόσο - τόσο ανατριχιαστικά.

Θα βρούμε πληροφορίες που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, θα συναντήσουμε ζωύφια που υπάρχουν πολύ πριν το ανθρώπινο είδος, ζωύφια που έχουν τρομερό ταλέντο στο καμουφλάζ. Τέλος θα νιώσουμε λίγο ακόμη μεγαλύτερη συμπάθεια για αυτά τα πλασματάκια, που ίσως τελικά είναι και λίγο παρεξηγημένα.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες από 3+



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου