Ο κήπος του Έβαν.


Ένα συγκλονιστικό βιβλίο ήρθε στα χέρια μου από τις Εκδόσεις Άγκυρα. «Ο κήπος του Έβαν» από τον Brian Lies είναι ένα βιβλίο που μιλάει για μια αναπόφευκτη πραγματικότητα στη ζωή μας. Την απώλεια.
βιβλίο για απώλεια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει έστω και μια φορά την απώλεια στη ζωή του. Από την πρώτη μέρα που ερχόμαστε στον κόσμο βιώνουμε το ανεπιθύμητο για πολλούς αυτό συναίσθημα. Ακόμα και η γέννηση μας είναι απώλεια, αν αναλογιστούμε ότι χάνουμε το φιλόξενο περιβάλλον της μήτρας!

Έτσι κι ο Έβαν, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, βίωσε την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου και πιστού του φίλου. Του σκύλου του. Του σκύλου που μαζί έκαναν σχεδόν τα πάντα. Κυρίως όμως, έκαναν μαζί αυτό που τόσο ευχαριστούσε τον Έβαν. Να φροντίζει τον κήπο που τόσο αγαπούσε. Είχε συνδέσει μαζί του αυτήν την καθημερινή συνήθεια, οπότε πλέον δεν είχε διάθεση να ασχοληθεί ξανά με κάτι που του θύμιζε περασμένες όμορφες στιγμές. Κάποια στιγμή όχι απλά παραιτήθηκε από αυτήν την δραστηριότητα, τουναντίον κατέστρεψε αυτόν τον πανέμορφο κήπο. Αγκάθια γέμισαν τον κήπο και την ψυχή του. Έκλεισε την πόρτα στη ζωή.

Ένα ίχνος ελπίδας όμως ήρθε στον κήπο του. Όταν έδωσε έδαφος στην ελπίδα να ανθίσει τότε ολόκληρη η ζωή του Έβαν άλλαξε και πάλι. Απέκτησε νόημα, βρήκε σχεδόν και πάλι τον εαυτό του. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο Έβαν ήθελε και πάλι να ζήσει. Να απολαύσει το πολύτιμο δώρο, αυτό της ζωής που μας χαρίζεται απλόχερα.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες από 6 ετών.



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου