Κολοκυθόσουπα. Φαγητό για την καρδιά και την ψυχή!


Κολοκυθόσουπα

Ένα φαγητό που βοηθά να γαληνεύει η ψυχή μας, γεμάτο βιταμίνες και ωφέλιμα συστατικά, χωρίς να μας επιβαρύνει. Τόσο εύκολο και θρεπτικό.
pumpkin soup

Όλα σε κομμάτια:
1 κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί
1 πατάτα
1-2 καρότα
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, λευκό πιπέρι, τζίντζερ σκόνη, κάρυ απαλό (ή ότι αντέχεις!)
Νερό βραστό

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε με σειρά τα καρότα ψιλοκομμένα, την πατάτα, τη γλυκοπατάτα, το πράσο και την κολοκύθα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κατά βούληση. Σε αυτό το σημείο αν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση του, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε νερό που βράζει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των λαχανικών. Το νερό δεν πρέπει να μπει σε μεγαλύτερη πιστότητα για να μην γίνει πολύ νερουλή η σούπα, αλλά υπάρχει και για αυτό τρόπος να διορθωθεί. Αφού μαλακώσουν όλα τα λαχανικά αποσύρουμε από τη φωτιά και πολύ προσεκτικά με ένα ραβδομπλέντερ τα λιώνουμε σε χυλό. Αν είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε λίγο νερό που βράζει. Αν είναι αραιός αφήνουμε στο μάτι να πάρει μια βράση μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε με σπιτικά κρουτόν, ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο, μπέικον, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι. Ότι ταιριάζει στις γεύσεις μας! Καλή όρεξη!
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το με τους φίλους σας στα social media.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου