Μεσογειακή πίτσα με λαχανικά εποχής - Νέα συνεργασία


Καλό μήνα! Πνέει αέρας ανανέωσης στο blog μου και φέρνει μόνο ευχάριστα νέα στην όμορφη παρέα μας. Ένα από αυτά είναι η συνεργασία μου με την ταλαντούχα Ζορζέτ του Homediterranean Delights. Την ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνει.

Στην πρώτη της ανάρτηση στο blog, μας κερνάει μεσογειακή πίτσα με λαχανικά εποχής. Μία συνταγή λατρεμένη από μικρούς και μεγάλους, ελαφριά αλλά και χορταστική για την εποχή αυτή. Γεμάτη χρώματα και γεύσεις που αγαπάμε.

πίτσα λαχανικών

«Υποδέχομαι λοιπόν το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού καθώς και την υπέροχη σελίδα που με φιλοξενεί με μια λαχταριστή μεσογειακή πίτσα, βασισμένη στα λαχανικά του καλοκαιριού, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο χρώμα στο φαγητό των μικρών μου ζουζουνιών και συνάμα παρέχοντας τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά υπό τη μορφή αυτής της λιχουδιάς, που δικαιολογημένα -ή μήπως όχι;- έχουμε συνδέσει με την έννοια του πρόχειρου φαγητού.

πίτσα λαχανικών

Υλικά συνταγής (για 2 ταψιά μεσαίου μεγέθους):

Για τη ζύμη χρειάστηκα:
600 γρ. κίτρινο αλεύρι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. μέλι
360 γρ. νερό
70 γρ. ελαιόλαδο

πίτσα λαχανικών

Για τη γέμιση χρειάστηκα:
2 πιπεριές πράσινες (κέρατα)
2 πιπεριές κόκκινες (κέρατα)
2 μελιτζάνες
2 – 3 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
3 ντομάτες
6 κ.σ. σπιτικό χυμό ντομάτας
250 γρ. φέτα
250 γρ. μανούρι
200 γρ. κίτρινο τυρί (έβαλα κεφαλογραβιέρα)
1 βαζάκι ελιές ροδέλες στην άλμη.

πίτσα λαχανικών

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τ’ άλευρα με το αλάτι και τη μαγιά. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό (μην κάψει) και αφού το αποσύρω από τη φωτιά, διαλύω σ’ αυτό το μέλι. Ρίχνω το νερό και το ελαιόλαδο στο αλεύρι και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ζυμώνω με το χέρι ώστε η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αφού λοιπόν τη μαζέψω στο κέντρο, σκεπάζω το μπολ μ’ ένα πανάκι και αφήνω κατά μέρος για 20΄ – 30΄ να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

πίτσα λαχανικών

Παράλληλα κάνω την προεργασία με τα λαχανικά μου. Κόβω σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τηγανίζω ελαφρά και τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί. Κόβω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ροδέλες και τρίβω τα λευκά τυριά. Επιπλέον ξεπλένω τις ελιές σε τρεχούμενο νερό ώστε να ξαρμυρίσουν ελαφρώς. Στα ταψιά τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί και μοιράζω τη ζύμη της πίτσας. Ανοίγω με τα χέρια. Απλώνω τον χυμό ντομάτας και τοποθετώ τις φέτες ντομάτας. Έπειτα απλώνω τα λευκά τυριά και τοποθετώ τα υπόλοιπα λαχανικά. Στο τέλος πασπαλίζω με το κίτρινο τυρί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 στον αέρα για 20’ . Εάν θέλω ξεροψημένη τη ζύμη μου, ψήνω επιπλέον 5’ μόνο στην κάτω αντίσταση.

Καλή Επιτυχία!!!»


Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας με τη Ζορζέτ, περίπου ένα χρόνο πίσω, εντυπωσιάστηκα από τις φωτογραφίες που αναρτά, αλλά και από το πόσο απλές και προσιτές είναι οι συνταγές που μας παρουσιάζει. Πιάτα που ακόμα και μία μαμά πολυάσχολη ή όχι τόσο εκπαιδευμένη στην κουζίνα μπορεί να εκτελέσει με μεγάλη επιτυχία!

Χρησιμοποιεί υλικά αγνά και καλής ποιότητας, που μπορούμε άνετα να τα προσφέρουμε στα παιδιά μας. Όντας και η ίδια μητέρα τριών παιδιών αλλά και εργαζόμενη, δεν θα μπορούσε παρά να συμμερίζεται την αγάπη μας και την ανάγκη μας για καλό και σωστό φαγητό.

Εύχομαι να απολαύσετε τις δημιουργίες της και να μας αφήσετε το σχόλιο, την παρατήρηση ή την ιδέα σας. Κι αν θέλετε να μας γνωρίσετε και στους φίλους σας, μπορείτε να μοιραστείτε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου