Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου


Υπάρχει κάποιος που έχει ανακαλύψει πραγματικά την έννοια της ευτυχίας; Σε όλον τον κόσμο, όση αναζήτηση κι αν έχει γίνει, όσα βιβλία και αν έχουν γραφτεί, κανείς δεν έχει καταλήξει για την ευτυχία, πού την βρίσκουμε ή πώς την δημιουργούμε.
αναζήτηση της ευτυχίας

Κανείς μέχρι τώρα! Γιατί στο καταπληκτικό βιβλίο «Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου», της Stella Dreis, από τις εκδόσεις Άγκυρα, θα ανακαλύψουμε τι πραγματικά είναι αυτό που μας οδηγεί στην ευτυχία.

Μπορούμε να το αποκτήσουμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Άγκυρα.

Η Φωτεινή είναι μία γλυκιά κυρία, η οποία παρέα με το μικρό της αγριογουρουνάκι τον Μέλβιν, σκαρφαλώνει κάθε μέρα στο πιο ψηλό δέντρο της αυλής της για να παίξει το τσέλο της, φοράει μισό καρπούζι στο κεφάλι της για καπέλο, και κάθε μέρα γελάει με την ψυχή της. Είναι ευτυχισμένη.

Οι κυρίες Ξινή, Τσιριχτή και Στρογγυλή παρακολουθώντας την προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ευτυχισμένη. Τι είναι αυτό που δεν έχουν εκείνες, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να εντοπίσουν. Γιατί ευτυχισμένες σίγουρα δεν μπορεί να τις περιγράψει κάποιος. Θα μπλέξουν σε μία σειρά από περιπέτειες, θα κάνουν πράγματα που δεν θα φανταζόταν ποτέ, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελαν. Τελικά θα τα καταφέρουν; Ίσως η απάντηση να κρύβεται μέσα σε ένα καρπούζι!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ευτυχία δεν θα τη βρούμε ποτέ αντιγράφοντας τις πράξεις των άλλων. Όσο ευτυχισμένα κι αν ζει κάποιος, αυτό που κάνει αφορά αποκλειστικά στον ίδιο του τον εαυτό. Εμείς αντιγράφοντας τον απλά αναπαράγουμε τις δράσεις του, δεν βιώνουμε την ευτυχία του.

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι δύο έννοιες που προάγουν τα ευγενικά μας συναισθήματά, αποτρέπουν τα αρνητικά συναισθήματα προς τους συνανθρώπους μας και σίγουρα βοηθούν στην εξέλιξη της κοινωνίας που ζούμε. Θα πρέπει εκείνο που αποφασίζουμε να πράξουμε, να το κάνουμε με όλη μας την καρδιά, να πιστεύουμε σε αυτό και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να το αμφισβητήσει. Όσο κουτό ή ανώφελο μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι κάποιος. Τότε μόνο γινόμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, ζούμε την ευτυχία που ψάχνουμε και δεν έχουμε την ανάγκη να στηριζόμαστε σε κάποιον άλλον, προκειμένου να βιώσουμε το απόλυτο συναίσθημα.

Προτείνεται για ηλικίες από 5 ετών.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.



1 σχόλιο

  1. Πραγματικά ωραίο βιβλίο, και πράγματι είναι ευτυχία ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή