Παντζαροσαλάτα με μανούρι και πέστο παντζαριού από τη Ζορζέτ


Επιστρέφοντας από τις μίνι διακοπές του Ιουλίου και ανάμεσα σε απανωτά πλυσίματα ρούχων και ατελείωτο σιδέρωμα, και μη αντέχοντας τη ζέστη των ημερών, αποφάσισα να παρουσιάσω ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα εκτός από σαλάτα να θεωρηθεί και κυρίως γεύμα. Βασικό συστατικό το παντζάρι. Κι εκεί που φτιάχνεις μια απλή παντζαροσαλάτα, με την προσθήκη ενός επιπλέον υλικού, αναβαθμίζεις το πιάτο και το κάνεις πολύ πιο ενδιαφέρον! Το υλικό αυτό είναι το αγαπημένο μου μανούρι, ένα λευκό τυρί, ελαφρύ, γευστικό που τρώγεται πολύ ευχάριστα ψητό.

σαλάτα παντζάρι μανούρι πέστο


Πάμε λοιπόν για συνταγή!

Υλικά:
½ κιλό παντζάρια (βολβοί)
200 γρ. μανούρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. γ. κρέμα βαλσάμικου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξύδι μπόλικο ελαιόλαδο

τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

σαλάτα παντζάρια μανούρι πέστο

Εκτέλεση:

Αφού βράσουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν δεν προλαβαίνουμε την ίδια μέρα, μπορούμε να τα βράσουμε αποβραδίς και να ολοκληρώσουμε τη συνταγή την επόμενη μέρα (όπως έκανα κι εγώ).

Κόβουμε φέτες τα παντζάρια και το μανούρι. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πάτ στη διάμετρο περίπου του παντζαριού, κόβουμε το μανούρι και το ψήνουμε για λίγα λεπτά στην τοστιέρα.

Για το πέστο παντζαριού χρησιμοποιούμε 3 παντζάρια, τα οποία κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε τα περισσεύματα από το μανούρι, το σκόρδο, αλάτι πιπέρι, κρέμα βαλσάμικου και σταδιακά και το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Στήνουμε το πιάτο, τοποθετώντας πρώτα το πέστο, κι έπειτα τις φέτες παντζαριού και τυριού εναλλάξ. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.

σαλάτα παντζάρια μανούρι πέστο

Καλή επιτυχία!!



Την Ζορζέτ την ακολουθείτε στο δελεαστικό προφίλ της στο Instagram.



Αν σας άρεσε η πρόταση μας, χαρίστε μας τα σχόλια σας και μοιραστείτε τη με τους φίλους σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου