Το μαγικό φτερό. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα.


Η διαφορετικότητα είναι κάτι που υπάρχει στις ζωές μας από τη δημιουργία της φύσης. Άνθρωποι, ζώα, φυτά είναι όλα διαφορετικά, όλα μοναδικά, όλα αξιοθαύμαστα.

Υπάρχει όμως και η σκληρή πλευρά της ζωής. Η πλευρά που δεν συγχωρεί, που δεν ανέχεται, που θεωρεί μη φυσιολογικό οτιδήποτε διαφέρει από τη δική του εικόνα. Εκεί υπάρχει η περιθωριοποίηση και η κατακραυγή.

παραμύθι διαφορετικότητας

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Τίμπη το μικρό σπουργιτάκι. Από τη γέννηση της διαφέρει από τα άλλα πουλιά, καθώς το ένα της φτερό είναι πιο μικρό. Αυτό δεν της δίνει τη δυνατότητα να πετάξει και να χαρεί την ελευθερία της. Βιώνει την απόρριψη και την γελοιοποίηση στα παιδικά της όνειρα. Από όλους εκείνους που θεωρούνται «φυσιολογικοί».

Η μικρή Τίμπη όμως θα αναθεωρήσει, θα πάρει θάρρος και θα αποδείξει τις δυνάμεις της. Μέσα από τις παροτρύνσεις της αγαπημένης φίλης της Κόνυ αλλά και βιώνοντας μία κατάσταση ανάγκης που θα την οπλίσει με αποφασιστικότητα και ανδρεία, θα αποδείξει σε όλους ότι η διαφορετικότητα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη έλλειψη ικανότητας. Το αντίθετο. Σημαίνει ηρωισμό, σημαίνει αυτοθυσία, σημαίνει αξιοπρέπεια.

Στο βιβλίο «Το μαγικό φτερό» της Καλλιόπης Ουζούν-Ανδρέου, σε εξαιρετική εικονογράφηση της Amy Louise Gibbins, από τις εκδόσεις Φυλάτος, θα διαβάσετε την τρυφερή ιστορία μια μικρής ηρωίδας που έχει μια μαγική ιδιαιτερότητα. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο συγκίνηση, που κρατάει την αγωνία σε υψηλά επίπεδα και που πλημμυρίζει με θαυμασμό τον αναγνώστη για το θαύμα της πίστης στον εαυτό μας.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων.


Προτείνεται για ηλικίες 4+





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου