Μια άδεια κουβαρίστρα


Η Αλίκη είναι ένα μικρό κορίτσι. Δεν την ικανοποιεί τίποτα, δεν νιώθει ευτυχισμένη. Έχει ότι ζητήσει από τους γονείς της. Παρ όλα αυτά, δεν είναι χαρούμενη και κλαίει με το παραμικρό. Ώσπου μια μέρα την είδε ο παππούς της και τη ρώτησε τι συμβαίνει. Όταν του εξήγησε αυτό που την απασχολεί, εκείνος της έδωσε ένα κουτί. Το άνοιξε και είδε πως μέσα έχει μόνο μια άδεια κουβαρίστρα. Παραξενεύτηκε και αποφάσισε να μάθει τι μπορεί να κάνει με αυτό το άδειο κουτί, προκειμένου να γίνει χαρούμενη. Ο παππούς της εξήγησε ότι εκεί μέσα θα κλείσει ότι τη γεμίζει με χαρά. Όμως τη χαρά θα έπρεπε να ψάξει μόνη της να τη βρει.

αναζήτηση ευτυχίας

Μετά από πολύ αναζήτηση, μετά από περιπέτειες και νέες φανταστικές γνωριμίες, η Αλίκη δεν έχει καταφέρει να κλείσει στο κουτί αυτό που την κάνει απόλυτα χαρούμενη. Θα καταφέρει όμως με όλα εκείνα που έχει κλείσει στο κουτάκι να κάνει χαρούμενους τους φίλους της. Να χαρίσει το χαμόγελο σε εκείνους που το χρειάζονται. Και τότε μαγικά, όσο αδειάζει το κουτάκι, τόσο γεμίζει η ψυχή της.

Γιατί τελικά η χαρά είναι το να μοιράζεσαι. Η χαρά είναι να δίνεις αυτό που έχεις στην ψυχή σου και δεν χρειάζεσαι. Αυτό μπορεί να κάνει ευτυχισμένο κάποιον άλλο. Όλοι έχουμε ένα γαλάζιο πουλί μέσα μας. Όλοι μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που ψάχνουμε, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας και την ψυχή μας. Όταν καταλάβουμε τον σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει στη γη, τότε και μόνο θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

«Μια άδεια κουβαρίστρα», ένα πολύ ζεστό βιβλίο, γραμμένο από την Φωτεινή Βασιλείου, σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού, από τις εκδόσεις Μίνωας. Θα δείξει στα παιδιά πως η χαρά δεν είναι κάτι που κρατάμε. Η χαρά κρύβεται μέσα μας.

Αποκτήστε το από το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.


Προτείνεται για ηλικίες 3+



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου