Ντορεμιγιογιό



Είναι το μικρό σου έτοιμο να βγάλει την πάνα; Θεωρείς ότι η ηλικία του, αλλά και η εποχή ενδείκνυνται για να κάνετε το μεγάλο βήμα; Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι το παιδί σου το επικοινωνεί με το τρόπο του, διαφορετικά οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ άσχημες και το παιδί να χάσει κάθε ίχνος προόδου που είχε ωριμάσει μέσα του. 
Τα βασικά σημεία που πρέπει να έχουμε εντοπίσει πριν ξεκινήσουμε την επικοινωνία για την διακοπή της πάνας είναι πάνω-κάτω τα εξής:

•Θέλει την ιδιωτικότητα του για να κάνει την ανάγκη του; Κρύβεται, δεν του αρέσει δηλαδή να τα κάνει ακόμα και μπροστά στη μαμά του και ψάχνει κρυφά σημεία ή αλλάζει δωμάτιο.
•Λέει ότι θέλει να κάνει τα κακά ή τα τσίσα του; Να ανακοινώνει την επιθυμία του να πάει δηλαδή κι όχι το γεγονός ότι τα έκανε ήδη.
•Είναι αρκετά ικανό να φοράει και να βγάζει τα ρούχα του μόνο του; Μπορεί δηλαδή σχετικά εύκολα να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχο του προκειμένου να καθίσει στο γιογιό του.
•Γενικά μπορεί να επικοινωνήσει τις ανάγκες του; Θα πρέπει το παιδί να μπορεί να πει ότι πεινάει, διψάει, πονάει κλπ. Να κατανοεί την ιδιαιτερότητα της ανάγκης αυτής και να ζητά την ικανοποίηση της. •Φυσικά το παιδί δεν επιθυμεί πια να φοράει την πάνα, δεν αισθάνεται άνετα με αυτήν και αν τη φοράει αυτή παραμένει στεγνή.
Στο δρόμο προς το γιογιό το παιδί χρειάζεται ένα θετικό κίνητρο. Κάτι που να κάνει τη διαδικασία ελκυστική και διασκεδαστική. Το βιβλίο «Ντορεμιγιογιό» του Guido Van Genechten από τις Εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένα πρωτότυπο έργο, που δημιουργεί ένα χαρούμενο περιβάλλον. 
Χαρούμενα ζωάκια, κάτω από τις οδηγίες του μαέστρου Πιγκουίνι, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη συναυλία. Παρέα μαζί τους, καθόμαστε αναπαυτικά στα γιογιό μας, κι αφήνουμε τη μουσική να μας οδηγήσει. 
Όμορφα στιχάκια σε μετάφραση της Λύντης Γαλάτη, με πολύ γλυκιές εικόνες και υπέροχους ήχους, φυσικούς αλλά και μελωδίες, συνθέτουν μια εξαιρετική εμπειρία, μια απασχόληση για τα μικρούλια μας, που θα τους δημιουργήσει μόνο θετικές αναμνήσεις.

Προτείνεται για ηλικίες 0-3 ετών.





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου