Η αγάπη φέρνει την άνοιξη


Τι συμβαίνει όταν χάνονται η αγάπη η αλληλεγγύη και η ομόνοια; Πόσο πίσω μπορεί να πάει μία κοινωνία όταν δεν υπάρχουν τα παραπάνω στοιχεία;

Στο βιβλίο «Η αγάπη φέρνει την άνοιξη» της Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη από τις εκδόσεις Θύρα, διαβάζουμε μία όμορφη πασχαλινή ιστορία, που μιλάει για την δύναμη της αγάπης και της πίστης.




Σε ένα πολύ όμορφο και χαρούμενο χωριό, σε μια καταπράσινη πλαγιά δίπλα στον ποταμό που τραγούδαγε, ζούσε ένας μυλωνάς. Άλεθε το σιτάρι σε αλεύρι και το χωριό του ζούσε ευλογημένο. Ώσπου έφτασε η μέρα που ο μυλωνάς έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Τότε ξεκίνησε μία εποχή σκοτεινή για όλους. Νέοι άνθρωποι έφεραν την μιζέρια, τον αλληλοσπαραγμό, την δυστυχία. Δυστυχώς το καταλάβανε όταν κόντεψε να είναι πολύ αργά. Όταν εγκαταστάθηκε ο χειμώνας στις καρδιές τους. 

Πλησίαζε όμως ο καιρός για το Πάσχα. Έπρεπε η γη να ανθίσει και να επιστρέψει η άνοιξη για να αναστηθεί ο Χριστός, στη γη και στις ψυχές τους. Ένα θαύμα έγινε πραγματικότητα. Η πίστη στην αγάπη και στον άνθρωπο πάντα θα υπάρχει και πάντα θα δίνει τις σωστές λύσεις. Η μετάνοια και η συγχώρεση είναι ευλογία. Και τότε η γη θα ανθίσει ξανά, το ποτάμι θα αρχίσει πάλι να τραγουδά και οι άνθρωποι θα αγαπάνε και πάλι ο ένας τον άλλο, ζώντας ευτυχισμένοι, πλήρεις, γεμάτοι ευημερία. 

Προτείνεται για ηλικίες από 6 ετών. 


Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Θύρα για το υπέροχο βιβλίο που κέρδισα στον διαγωνισμό τους!





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου