Τα παιδιά του κόσμου



Ποιος είπε ότι τα ντοκιμαντέρ τα παρακολουθούμε μόνο σε μια οθόνη; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά μας τη λαογραφία στις διάφορες χώρες του κόσμου; Μα φυσικά στα βιβλία βρίσκουμε όλα όσα ζητάμε.

Η 2η μέρα του Απριλίου έχει θεσπιστεί ως ημέρα παιδικού βιβλίου και δεν θα μπορούσα παρά να αφιερώσω την παρουσίαση αυτή σε ένα βιβλίο, που μιλάει για τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για το βιβλίο «Τα παιδιά του κόσμου» της Moira Butterfield, σε εικονογράφηση της Harriet Lynas, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 


Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των λαών του κόσμου, αναφορικά με τη γλώσσα, τη διατροφή, την κατοικία, την ένδυση, τη σχολική λειτουργία, τη διασκέδαση και πολλά πολλά άλλα στοιχεία, που διαφοροποιούν τις κουλτούρες μεταξύ τους. Η εικονογράφηση είναι τόσο περιγραφική, που τα μικρά παιδιά μπορούν εύκολα να κατανοήσουν την διαφοροποίηση στην καθημερινότητα των παιδιών στον κόσμο. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μέσα από την περιγραφή των καθημερινών, αλλά και των εξαιρετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, τα παιδιά προσεγγίζουν και αγαπούν το διαφορετικό, γίνονται κοινωνοί και πολίτες του κόσμου και μαθαίνουν να σέβονται όλα αυτά που εκείνα δεν είναι, αλλά υπάρχουν γύρω τους.

Προτείνεται για ηλικίες 3+





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

1 σχόλιο

  1. αν το πουλάτε είμαι πρόθυμη να το αγοράσω καθώς πλέον δεν κυκλοφορεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή