Soft apple cookies



Λατρεύω να πειραματίζομαι με τις συνταγές και ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με τη διατροφή των παιδιών μου. Τα δίδυμα έχουν πλέον άποψη πάνω στο φαγητό τους. Στο σχολείο τους ειδικά δέχονται πολλές επιρροές από τα άλλα παιδιά πάνω στο φαγητό. Όμως όλοι γονείς δεν ακολουθούν πάντα τα υγιεινά πρότυπα.

Δυστυχώς οι υγιεινές επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, κυρίως όσον αφορά τα snack. Τα έτοιμα μπισκότα και κέικ έχουν αρκετες ποσότητες ζάχαρης, αλλά και έλαια που καλό είναι να μην καταναλώνονται σχεδόν ποτέ, ειδικά από τα μικρά παιδιά. Πρόσφατα όμως είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη από τη μητέρα μου, η οποία έφτιαξε μαλάκα μπισκότα με μήλο και μέλι. Τα δοκιμάσαμε και τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Μπορούν άνετα να καταναλωθούν από μωράκια άνω του έτους!


Υλικά:

2 κόκκινα μήλα
3 κ.γ. μέλι
5 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. κανέλλα
3/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα χοντροτριμμένο καρύδι
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

Εκτέλεση:

Τρίβω τα μήλα αφού τα καθαρίσω και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με το νερό να πάρει μια βράση ίσα που να μαλακώσει. Ρίχνω μέσα το μέλι και το λάδι και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το υγρό μείγμα ενσωματώνω στα στερεά. 
Στρώνω σε ένα ταψάκι μθα λαδόκολλα και τοποθετώ κουταλιές από το μείγμα αραιά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.

Παραμένουν υγρά και αφράτα. 
Αν τα δοκιμάσετε, περιμένω τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας!




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


1 σχόλιο