Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι, γουλί και ντομάτες κουμάτο.


Οι γιορτές πλησιάζουν, οι ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι, από τα σερβίτσια, τα στολισμό μέχρι το φαγητό και το γλυκό είναι η κύρια σκέψη μας και όλοι τρέχουμε μέχρι τελευταία στιγμή να μην μας λείψει τίποτα εκείνες τις μέρες. Αν δε, δουλεύουμε κιόλας, όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μου, τότε ο χρόνος είναι πιο λιγοστός και το άγχος μεγαλύτερο.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ότι φτιάξουμε θα είναι όμορφο και νόστιμο γιατί θα έχουμε βάλει όλη την αγάπη μας να περιποιηθούμε και να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Από το γιορτινό τραπέζι λοιπόν, πέρα από το κυρίως γεύμα και κάποιο ορεκτικό ή πίτα, δεν πρέπει να λείπει μια γευστική σαλάτα που θα συνοδεύσει υπέροχα το κρέας μας και θα μας δροσίσει.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μια τέτοια σαλάτα ετοίμασα κι εγώ για σας, νόστιμη, θρεπτική με ότι προσφέρει η κάθε εποχή. Γιατί οι ιδέες έρχονται, κάνοντας μια βόλτα στη λαϊκή ή στο μανάβικο της γειτονιάς. Εκεί προχθές εκτός από ρόδια, καρύδια, φρέσκα μαρουλάκια και κρεμμυδάκια, βρήκα κι ένα υπέροχο γουλί ( το λένε και γογγύλι), την αγαπημένη μου μαραθόριζα (αλλιώς φινόκιο). και τις μεσσηνιακές ντομάτες «κουμάτο». Το αποτέλεσμα ήταν μια γευστική σαλάτα, που μεταξύ μας, το βράδυ τρώγεται πολύ ευχάριστα και μόνη της.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 Ας δούμε τα υλικά που χρειάστηκα:
Υλικά:
       1 λόλα μοβ
       1 μαρούλι
       2 κρεμμυδάκια χλωρά
       ½ συσκευασία ρόκα
       ½ συσκευασία baby σπανάκι
       1 ρόδι σε σπόρους
       4 ντομάτες κουμάτο
       ½ φινόκιο
       ½ γουλί

Σάλτσα ροδιού
       1 ρόδι στημένο
       1 κ.γ. μέλι
       Αλάτι
       Μηλόξιδο
       Ελαιόλαδο
       Λίγη κρέμα βαλσάμικου με γεύση ρόδι.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια, φινόκιο, και γουλί. Το μαρούλι το κόβεις με τα χέρια σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύεις σ ’ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνεις τα σπόρια ροδιού και τα καρύδια. Περιχύνεις με τη σάλτσα ροδιού που προηγουμένως την έχεις ανακινήσει καλά σ’ ένα γυάλινο μπουκάλι. Και έτοιμη η Χριστουγεννιάτικη σαλάτα!!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου