Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι.


Πόση χαρά μπορεί να προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο; Πώς μπορεί κάτι άχρηστο κι ασήμαντο για κάποιον, ακόμα κι όταν αυτό είναι ένα χριστουγεννιάτικο έλατο, να χαρίσει χαμόγελα και ζεστασιά;
mr willowby's christmas tree

Αυτό συνέβη κάποια χρονιά, όταν ο κύριος Γουίλομπι παρήγγειλε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το τεράστιο σπίτι του. Ένα εντυπωσιακό έλατο, που ομορφότερο του δεν είχε ξαναδεί! Όταν όμως ήρθε η ώρα να το τοποθετήσει στο σημείο που υπολόγιζε, κάτι περίσσευε! Κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ ο κύριος Γουίλομπι να φανταστεί πως θα έκανε ευτυχισμένους τόσους ανθρώπους-και όχι μόνο!

Είναι απόλυτα βέβαιο, πως όταν δεν χρειαζόμαστε εμείς κάτι, δεν σημαίνει πως είναι σκουπίδια, για κάποιον μπορεί να είναι θησαυρός! Το σημαντικό νόημα που μεταφέρει αυτή η ιστορία, είναι πως οτιδήποτε μας περισσεύει καλό είναι να το προσφέρουμε κάπου που μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο. Ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, κάθε προσφορά είναι πολύτιμη. Ειδικά τις γιορτινές αυτές ημέρες, που η ανάγκη για χαμόγελα είναι περισσότερο έντονη από ποτέ!

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι» του Robert Barry, από τις εκδόσεις Άγκυρα, ένα βιβλίο με τόσο οικεία, φιλόξενη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση. Πρόκειται για ένα χαρούμενο και γεμάτο εκπλήξεις βιβλίο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά όχι μόνο, γιατί τα νοήματα που μεταφέρει είναι πολύ σημαντικό να τα υιοθετούμε όλες τις περιόδους του έτους.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες 3+




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου