Τζίτζικας και Μέρμηγκας… η ιστορία αλλιώς. Μία διαφορετική θεατρική εκδοχή του γνωστού μύθου του Αισώπου.


Με μεγάλη μου χαρά και τιμή, σας ανακοινώνω πως θα είμαι χορηγός επικοινωνίας σε μία εξαιρετική διαδραστική θεατρική παράσταση, από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού Σβούρες. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράστασης:
θεατρική εκδοχή του γνωστού μύθου του Αισώπου.

Η ομάδα Σβούρες παρουσιάζει την διαδραστική παράσταση
«Τζίτζικας και Μέρμηγκας… η ιστορία αλλιώς».
Μία διαφορετική εκδοχή του γνωστού μύθου του Αισώπου.

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας ζουν μία συνηθισμένη συγκρουσιακή καθημερινότητα, ώσπου η Πεταλούδα τους προκαλεί να αλλάξουν θέση. Ο Τζίτζικας αρχίζει να μαζεύει σπόρους και ο Μέρμηγκας να παίζει μουσική. Μία πλημμύρα έρχεται να αναστατώσει κι άλλο τις ζωές στους, δημιουργώντας τους αμφιβολίες για τις μέχρι τώρα κρίσεις τους και παράλληλα φέρνοντας τους πιο κοντά.

Οι θεατές, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, βιώνουν μία ιστορία που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις του μύθου: Ο Τζίτζικας είναι τεμπέλης η ξέγνοιαστος; Ο Μέρμηγκας είναι εργατικός είναι εργασιομανής; Ή μήπως ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στην κοινωνία όπως και στη φύση;

Μία παράσταση τόσο αληθινή όσο και η ζωή με τις διαρκείς ανατροπές της, που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εξετάσουν μία διαφορετική οπτική, να αμφιβάλλουν για τη συμβατική σοφία, να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα και να γίνουν μέρος μιας αλλαγής.

Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 4–10 ετών

Από 2 Φλεβάρη και κάθε Κυριακή στις 12.00
στο ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη


Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Σβούρες
Μουσική: Μαρία Μπεθάνη
Σκηνικά: Ερμίνα Αποστολάκη
Κοστούμια: Κυράννα Γκιόκα, Μαργαρίτα Τζανέττου

Καθημερινές παραστάσεις για σχόλια
Πληροφορίες-Κρατήσεις
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ.  Θεοχαράκη
Μέρλιν 1, Αθήνα 10671
210 3611206




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου