Food Recycling: Προφιτερόλ με τσουρέκι!


Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των γιορτών! Πάντα λοιπόν υπάρχει ένας λόγος να έχεις ένα γλυκό στο σπιτικό σου! Το προφιτερόλ εμείς το αγαπάμε πολύ! Όταν έχω χρόνο φτιάχνω τα σουδάκια και τα γεμίζω με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνοντας είτε ατομικά μπολάκια είτε ένα μεγάλο μπολ. Στην προκειμένη περίπτωση, καθώς δεν είχα καθόλου χρόνο, σκέφτηκα ν’ αντικαταστήσω τα σου με τσουρέκι που είχα φτιάξει έτσι κι αλλιώς για τις γιορτινές μέρες. Η ιδέα τελικά αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα, καθώς η κρέμα ανέδειξε όλα τ’ αρώματα του τσουρεκιού (μαχλέπι, μαστίχα, γλυκάνισο). Στην προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα!
Food Recycling

Πάμε για συνταγή!

Υλικά( για ένα μεγάλο μπολ):

·         300 γρ. τσουρέκι
Υλικά για την κρέμα:
·         1 λίτρο πλήρες φρέσκο γάλα
·         150 γρ ζάχαρη καστανή
·         100 γρ. κορν φλάουρ ( νισεστέ)
·         2 αυγά
·         3 κρόκοι αυγών
·         1 λοβό βανίλιας
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
·         200 γρ. μαύρη σοκολάτα
·         100 γρ. φρέσκο γάλα
Φουντούκια ή όποιο άλλο ξηρό καρπό σου αρέσει για επικάλυψη.
Food Recycling

Εκτέλεση:

Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια θερμοκρασία. Χαράζω κάθετα στη μέση το λοβό βανίλιας ανοίγοντάς τον ελαφρά ώστε να βγουν τα σποράκια και τον ρίχνω στο γάλα. Δε θέλω να βράσει το γάλα. Σ’ ένα μπολ ανακατεύω ζάχαρη, κορν φλάουρ, αυγά και κρόκους. Παίρνω μέρος του γάλακτος με μια κουτάλα και το ρίχνω στο μείγμα αυγών σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύω με τον αβγογδάρτη. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μου, το ρίχνω σιγά σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύω ταυτόχρονα. Συνεχίζω το ανακάτεμα έως ότου να δέσει η κρέμα μου. Αφαιρώ από την κατσαρόλα με μια σπάτουλα (μαρίζ)  την κρέμα και την τοποθετώ σ΄ ένα πορσελάνινο σκεύος. Αμέσως τοποθετώ μεμβράνη στην κρέμα ( να εφάπτεται), ώστε να μην μου κάνει κρούστα. Αφήνω για μισή ωρίτσα να πέσει η θερμοκρασία της, και την τοποθετώ στο ψυγείο. Φτιάχνω την κρέμα αποβραδίς ώστε να παγώσει στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και με το μίξερ χειρός την ανακατεύω ώστε ν’ αφρατέψει. Φτιάχνω το γλάσο σε μπεν μαρί. Λιώνω πρώτα τη σοκολάτα σε μπολ μέσα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι με βραστό νερό ( να μην εφάπτεται το νερό με το μπολ). Έπειτα ρίχνω το γάλα και ανακατεύω μέχρι απορροφήσει η σοκολάτα το γάλα. Κόβω το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια, και φτιάχνω μια στρώση στο μπολ που θα σερβίρω. Απλώνω την κρέμα. Έπειτα τα κομμάτια τσουρεκιού και στη συνέχεια την κρέμα. Τέλος ρίχνω το γλάσο σοκολάτας και τα φουντούκια. Εάν είσαι λάτρης της σοκολάτας όπως εμείς, μπορείς να κάνεις και μια εσωτερική στρώση σοκολάτας, σαν αυτή που είδες στο βίντεο, στο προφίλ μου στο Instagram

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου