Banana bread χωρίς ζάχαρη.


Χρωστούσα μια συνταγή από την τούρτα των γενεθλίων που είχα φτιάξει για τα παιδιά! Ένα κλασικό δοκιμασμένο κέικ μπανάνας που όποτε κι αν το φτιάξω δεν μένει ψίχουλο.
No sugar banana bread.

Το κέικ αυτό είναι τόσο αφράτο, αλλά ταυτόχρονα κρατάει την υγρασία του από τις μπανάνες που περιέχει. Η ευκολία του συνίσταται στο ότι δεν χρειάζεται καν μίξερ για να το φτιάξουμε, ίσως λίγο γυμνασμένα μπράτσα! Το πιο βασικό όμως είναι ότι δεν περιέχει καθόλου-ναι πολύ καλά διαβάζετε-ζάχαρη.

Τις περισσότερες φορές το ψήνω στη φόρμα του ψωμιού για να κόβεται εύκολα σε φέτες. Αρκετές φορές όμως το χωρίζω σε θήκες για muffin, προκειμένου να μπορώ να το ετοιμάσω σαν κολατσιό στη βόλτα μας ή να το πάρουν τα παιδιά σαν σνακ το πρωί στο σχολείο τους.

Τα υλικά τα έχουμε όλοι στο σπίτι και δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει επιτυχία!

Υλικά:

·         4 πολύ ώριμες μπανάνες
·         2 αυγά
·         1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
·         1/4 φλιτζάνι γάλα
·         1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
·         1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
·         1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
·         1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
·         1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
·         1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
·         Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C σε αντιστάσεις ή στους 140C στον αέρα. Λιπαίνετε μια φόρμα ψησίματος 11,5 cm x 22 cm ή προσθέστε χαρτί ψησίματος. Λιώνετε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αλεύρια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει χυλός. Αδειάστε το στη φόρμα ψησίματος και στρώστε την κορυφή με μια σπάτουλα. Ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τρυπήσετε στο κέντρο. Αφήστε το στο ταψί για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει. Αν θέλετε μπορείτε να το μοιράσετε σε φόρμες για muffin και να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος σε 40-45 λεπτά περίπου, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού.

Καλή επιτυχία!


Περιμένω εντυπώσεις και αν σας άρεσε μοιραστείτε το με τους φίλους σας!



Δεν επιτρέπεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου