Κέρασμα για το Halloween: Ρολάκια με κολοκύθα και κανέλα.


Ο Οκτώβριος με τις κολοκύθες του οδεύει προς το τέλος και μας αποχαιρετά με μία νέα αγαπημένη συνήθειά, τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Halloween. Τα γλυκά κεράσματα είναι απαραίτητα, για τους μικρούς και μεγάλους μασκαρεμένους! Πρωταγωνιστής της ανατριχιαστικής αυτής γιορτής δεν είναι άλλος από την κολοκύθα με τα χίλια πρόσωπα, τον Jack O’ Lantern.

Η φίλη μου Ζορζέτ από το Homediterranean Delights μας έφτιαξε και μας παρουσιάζει μία κλασική, αλλά λιγάκι πειραγμένη, συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους μας ρολά κανέλας. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι φυσικά η κολοκύθα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή που μας στέλνει, μαζί με τις φανταστικές φωτογραφίες που τη συνοδεύουν.

Ρολάκια με κολοκύθα και κανέλα!

Κέρασμα για το Halloween


Υλικά για τη ζύμη :
500 γρ. αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη άχνη +1 κ. γ. ζαχαρη καστανή
1 φακ. ξηρή μαγιά
250 γρ. πλήρες γάλα
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό
5 γρ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση :
400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
50 γρ. ζαχαρη καστανή
3 κ. σ. πετιμέζι
1 κ. γ.  κανέλα
½ κ. γ. τζιντζερ
¼ κ. γ. γαρίφαλο

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
Κέρασμα για το Halloween
Εκτέλεση για τη ζύμη :
Σ' ένα μπολ αναμειγνύεις αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνεις το γάλα σ' ένα κατσαρολάκι. Παίρνεις μέρος του γάλακτος (να είναι χλιαρό) και μαζί με τη μαγιά τ' ανακατεύεις σ' ένα μπολ. Προσθέτεις και τη μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη και αφήνεις να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτεις και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ενώνεις το μείγμα γάλα/βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτεις και τo αυγό. Ανακατεύεις και τελευταία προσθέτεις την ενεργοποιημένη μαγιά. Προσωπικά ανακατεύω τα υλικά και πλάθω τη ζύμη μου με τα χέρια. Σκεπάζεις τη ζύμη με μια πετσετούλα και την αφήνεις κατά μέρος να διπλασιαστεί.
Κέρασμα για το Halloween
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Καθαρίζεις την κολοκύθα από φλούδες και σπόρους. Κόβεις σε κύβους και τοποθετείς σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο. Βράζεις την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά μ' ένα δάχτυλο νερό, και ανακατεύεις συχνά για να μην πιάσει. Όταν μαλακώσει, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το υλικό να κρυώσει. Έπειτα, λιώνεις την κολοκύθα είτε με το πιρούνι είτε με μπλέντερ. Με το πιρουνάκι μια χαρά λιώνει. Ρίχνεις και τα μυρωδικά και ανακατεύεις.

Αφού η ζύμη διπλασιαστεί, αλευρώνεις καλά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγεις τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο. Απλώνεις τη γέμιση, πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και τυλίγεις σε ρολό. Κόβεις με το μαχαίρι κομμάτια ζύμης πάχους 3-4 εκ. και τοποθετείς στο ταψί, αφού πρώτα έχεις στρώσει το αντικολλητικό χαρτί. Εάν περισσέψει γέμιση, την απλώνεις πάνω από τα ρολάκια. Αφήνεις κατά μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!
Κέρασμα για το Halloween
Αν σας άρεσε η συνταγή μπορείτε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Ζοεζέτ την ακολουθείτε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου