Πίκο και Λόλα: Το σχολείο.


Το σχολείο ξεκινά και τα παιδιά αφήνουν πίσω την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, προκειμένου να μπουν στις σχολικές αίθουσες. Κάποια άλλα, πιο μικρά θα περάσουν για πρώτη φορά τη μεγάλη πόρτα του σχολείου.

piko kai lola to sxoleio

Έτσι και οι αγαπημένοι μας φίλοι, ο Πίκο και η Λόλα, στο νέο τους βιβλίο «Το σχολείο» της ομώνυμης σειράς βιβλίων, από την Λίνα Σωτηροπούλου, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, των εκδόσεων μεταίχμιο, ετοιμάζονται για την πρώτη τους φορά στο σχολείο.

Όμως η Λόλα δε βρίσκει κανένα ενδιαφέρον σε αυτό, αντίθετα πιστεύει πως τα ξέρει ήδη όλα και προτιμάει να μείνει στο σπίτι της για να χουζουρέψει και να παίξει λιγάκι παραπάνω. Ο Πίκο της εξηγεί, δείχνοντας της παράλληλα και όλα αυτά τα ωραία πράγματα που έχει αγοράσει για το σχολείο, ότι είναι μοναδική εμπειρία και πως αν δεν της αρέσει μπορεί να μην ξαναπάει.

Πράγματι, η Λόλα θα ανακαλύψει να ανοίγεται μπροστά της ένας καινούριος κόσμος. Η δασκάλα θα είναι εκεί για να της εξηγήσει και να της λύσει οποιαδήποτε απορία, αλλά και να την προτρέψει να παίξει με τους νέους της φίλους, γιατί τα παιδιά χρειάζονται οπωσδήποτε και το παιχνίδι.

Η Λόλα είναι πια ενθουσιασμένη. Συμφωνεί ότι το σχολείο είναι πολύ χρήσιμο, ότι κάθε μέρα μαθαίνουμε καινούρια πράγματα και δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε σε όλη μας τη ζωή. Κάθε νέα αρχή μπορεί να μοιάζει αρκετά δύσκολη, όμως αν έχουμε προετοιμαστεί για αυτό και αν δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλα θα πάνε καλά.

Παράλληλα στη σειρά έρχεται να προστεθεί το αλφαβητάρι-τετράδιο εργασιών «Μαθαίνω την αλφαβήτα με τον Πίκο και την Λόλα». Εκεί διαβάζουμε σε όμορφη εικονογράφηση μικρές ιστορίες με τα γράμματα της Ελληνικής αλφαβήτου μέσα σε όμορφα μικρά κείμενα. Υπάρχουν και μικρές ασκήσεις σχετικά με τα γράμματα του κειμένου, κατάλληλες για τα μικρά παιδιά που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν.

Θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: Το σχολείο και Αλφαβητάρι.

Προτείνονται για ηλικίες από 2 ετών.





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου