Γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου.


french almond pie



Ο Σεπτέμβρης μπήκε, ο καιρός δρόσισε κι εγώ είπα να τον καλοπιάσω με μια τάρτα!! Όχι, δε θέλω άλλη ζέστη! Θέλω δροσιά!!  Να πηγαίνω την βόλτα μου το βραδάκι και να το ευχαριστιέμαι! Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα η αποπνικτική ζέστη με αποσυντονίζει. Δεν μπορώ να λειτουργήσω… Άσε που θεωρώ το καλοκαίρι την πιο κουραστική εποχή. Και δε μιλάμε για τις 1-2 εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπές. Μιλάμε για το υπόλοιπο διάστημα που δουλεύεις μέχρι τις 4-5 και έπειτα πας σπίτι κουρέλι και τα παιδιά θέλουν μπάνιο. Μαζεύεις έναν σκασμό πράγματα, πας για μπάνιο, κάνεις μια βουτιά και όταν επιστρέφεις χρειάζεσαι 1 με 1 1/2  ώρα να συμμαζέψεις το χάος που έχει προκαλέσει το φανταστικό μπάνιο!!! Και αύριο φτου κι από την αρχή!!

Πάμε για την τάρτα παρακαλώ!!!!!
french almond pie
Υλικά για τη ζύμη αμυγδάλου:
250 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
100 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
85 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα
1 αυγό


Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου:
5 κρόκοι
130 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι γ. ο. χ
60 γρ.  αμύγδαλα λευκά τριμμένα
0,75 lt γάλα
1 λοβός βανίλιας

4 κ. σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σου
french almond pie
Εκτέλεση:
Για τη μπισκοτένια ζύμη, κόβεις σε κύβους το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύεις όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ με το χέρι. Στην αρχή η ζύμη είναι ψιχουλιαστή και έπειτα τα υλικά ενσωματώνονται και γίνεται μαλακή. Την απλώνεις στην ταρτιέρα σου με τα χέρια, την καλύπτεις με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνεις φασόλια ή ρύζι (για να έχει βάρος και να μη φουσκώσει) και την ψήνεις για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα. Παράλληλα φτιάχνεις την κρέμα. Σ’ ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο κατά προτίμηση, βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα και προσθέτεις και τα σποράκια βανίλιας. Τον λοβό μπορείς να τον φυλάξεις στο ψυγείο σου για κάποια άλλη παρασκευή (π.χ. σιρόπι!). Σ' ένα μπολ, ανακατεύεις, το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, τους κρόκους, και τη ζάχαρη. Ρίχνεις σιγά σιγά μέρος του γάλακτος και ανακατεύεις ώστε να ενσωματωθεί. Έπειτα ρίχνεις το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν ψηθεί το μπισκότο, το αφήνεις να κρυώσει για λίγο, απλώνεις, την μαρμελάδα και έπειτα την κρέμα και ψήνεις για 40' μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν δεις ότι είναι ρευστή η κρέμα, άφησέ την για επιπλέον 10 λεπτά σε σβηστό φούρνο. Όταν την βγάλεις να παγώσει, η κρέμα θα είναι σφιχτή. Δεν κόβεις την τάρτα πριν να κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου