Remoundo Games. Τα Ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια της καρδιάς μας.


Ποιος δεν θυμάται τα θρυλικά παιχνίδια «Γκρινιάρης» και «Φιδάκι»; Σίγουρα όλοι τα είχαμε στο σπίτι μας σαν παιδιά ή έχουμε παίξει με φίλους μας ατέλειωτες ώρες δύο από τα πιο κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια-ναυαρχίδες, που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.

ελληνικά επιτραπέζια



Η εταιρεία Remoundo Games του Χρήστου Ρεμούνδου έκλεισε πέρυσι τα 70 χρόνια λειτουργίας της και εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας της. Κατά τη διάρκεια των 70 αυτών χρόνων, έχει κατασκευάσει ορισμένα από τα πιο αξιόλογα επιτραπέζια παιχνίδια, επηρεασμένη από σημαντικά γεγονότα και από κινηματογραφικές επιτυχίες. Έχει δε κατασκευάσει παιχνίδια για τους πιο καταξιωμένους στην ελληνική κοινωνία οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και άλλα. Επίσης στηρίζει με την προσφορά παιχνιδιών τησ συλλογουσ και ιδρύματα για το παιδί, όπως τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού-Η Αγκαλιά, το Ίδρυμα για το Παιδί-Η Παμμακάριστος. Κάποια από τα πιο παλιά παιχνίδια έχουν αναβιώσει και μας έρχονται σε πιο μοντέρνες εκδοχές, όπως ο «μουντζούρης», το « πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί» και το «πρόσωπο, ζώο, πράγμα».

Remoundo χαμόγελο του παιδιου

ελληνικά επιτραπέζια

Πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του οικιακού παιχνιδιού. Από το 1948 κατασκευάζει επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν μπει στα περισσότερα σπίτια. Οι κατηγορίες παιχνιδιών περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά, προσχολικά-σχολικά, παιδικά, οικογενειακά και παζλ για όλες τις ηλικίες. Η κατασκευή αυτών των παιχνιδιών γίνεται από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, μη τοξικά και φιλικά προς τα παιδιά μας, ελεγμένα και πιστοποιημένα από επίσημους φορείς κι οργανισμούς. Σε πείσμα των καιρών, η Remoundo Games διατηρεί μια πολύ δυναμική παρουσία στις εξαγωγές των παιχνιδιών της, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα στη χώρα μας και κάποιους από τους πιο γνωστούς οίκους του εξωτερικού, στον χώρο του παιχνιδιού.

ελληνικά επιτραπέζια

Διαβάστε τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη της εταιρείας, κύριου Χρήστου Ρεμούνδου, στο OneMan και στην Athens Voice.

Στο πλαίσιο της προώθησης των νέων προϊόντων της, η εταιρεία Remoundo Games μας παρουσιάζει δύο θρυλικά παιχνίδια «της αλάνας», τα οποία είναι πλέον συμπυκνωμένα σε κουτί, για να τα παίζουμε πλέον και από τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Την «τυφλόμυγα» και τη «μακριά γαϊδούρα». Όταν τα είδα ενθουσιάστηκα. Μάλιστα υπάρχουν κι εναλλακτικές στον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα την ηλικία των παικτών.

ελληνικά επιτραπέζια

Μακριά γαϊδούρα! Τοποθέτησε  τα πιόνια σου πάνω στην γαϊδούρα της αντίπαλης  ομάδας για να την ρίξεις! Σχεδίασε προσεχτικά την άμυνά σου γιατί μπορεί ρίξουν την δική σου  γαϊδούρα πρώτη και να χάσεις! Η μακριά γαϊδούρα είναι ένα παιχνίδι που έχει ως στόχο να φέρει στο σπίτι μας εκείνη την παιδική αλλά και εφηβική δραστηριότητα, το να πηδάει ο ένας παίκτης στην πλάτη του άλλου με σκοπό να πέσει ολόκληρη η παρέα. Αρκετά διασκεδαστικό, αλλά άκρως επίπονο κι επικίνδυνο παιχνίδι. Πλέον, πάνω στο ταμπλό στήνουμε τα πιόνια μας και με βάση τις ειδικές εντολές που παίρνουμε από τις κάρτες, προσπαθούμε να καταποντίσουμε την αντίπαλη ομάδα. Εύκολα, διασκεδαστικά και χωρίς κίνδυνο τραυματισμού από κανέναν!

ελληνικά επιτραπέζια

Τυφλόμυγα! Τώρα το παιχνίδι παίζεται και αλλιώς! Με κλειστά ή ανοικτά τα μάτια γίνε η Τυφλόμυγα. Για να κερδίσεις πιάσε και βρες ποιος είναι ο αντίπαλός σου! Η τυφλόμυγα, παίζεται με δυο διαφορετικούς τρόπους. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του παιχνιδιού, ο ένας παίκτης δένει τα μάτια του με την κορδέλα και αφού πιάσει το πιόνι ενός παίκτη, προσπαθεί με ήχους ή ψηλαφώντας τον να τον ανακαλύψει. Η δεύτερος τρόπος του παιχνιδιού παίζεται με ανοιχτά τα μάτια, προσπαθώντας εκείνος ο παίκτης που παριστάνει την τυφλόμυγα να μαντέψει ποιος χαρακτήρας κρύβεται πίσω από εκείνον που θα του υποδείξουν τα ζαριά!

Εμείς ακόμα παίζουμε την πρώτη εκδοχή της τυφλόμυγας, λιγάκι πειραγμένη, γιατί τα μικρά μου δεν μπορούν ακόμα να ακολουθήσουν πολλούς κανόνες. Κλείνω εγώ τα μάτια μου και προσπαθώ να τα αναγνωρίσω. Κάνουν τόση ησυχία που τα θαυμάζω! Επιπλέον, τους δένω τα μάτια και προσπαθούν να ψηλαφίσουν διάφορα γνώριμα αντικείμενα, πχ μια μπάλα, μια κούκλα, το ποτήρι τους κλπ. Είναι πολύ πολύ διασκεδαστικό. Σας προτείνω να τα δοκιμάσετε και να θυμηθούμε μαζί τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε παιδιά!
remoundo retro

Για την Remoundo Games θα βρείτε περισσότερα εδώ:







Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου