Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!


«Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!». Όταν διψάς για τη φιλία και την αγάπη, δεν μπαίνεις στη διαδικασία να κοιτάξεις λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες τις οποίες κάποιοι άλλοι ίσως θεωρούν αποθαρρυντικές, προκειμένου να ανοίξουν την καρδιά τους και την ψυχή τους σε έναν νέο φίλο.

Ο σκίουρος Ρός, ο μόνος σκίουρος στον ζωολογικό κήπο, αισθανόταν μεγάλη πλήξη, μην μπορώντας να βρει τον τρόπο προκειμένου να περνά ευχάριστα την ημέρα του. Χρειαζόταν πάση θυσία έναν καινούργιο φίλο. Η τύχη θα του φέρει στη ζωή του τον Ρέο, έναν... «περίπου» σκίουρο.

μια ιστορία φιλίας

Οι μέρες τους κυλούν πολύ ευχάριστα, παίζουν και διασκεδάζουν με καθετί που υπάρχει στον ζωολογικό κήπο. Η μοναξιά και η πλήξη είναι πλέον παρελθόν.

Τα υπόλοιπα ζωάκια του κήπου προσπαθούν να εξηγήσουν στον Ρος ότι ο φίλος του είναι λιγάκι... περίεργος. Του προβάλλουν τα επιχειρήματά τους, τα οποία όμως ανατρέπει ένα προς ένα, γεμάτος καλές προθέσεις για τον νέο του φίλο.

Κάποια στιγμή και αφού ο Ρος αντιληφθεί την διαφορετικότητα και αναγκαστεί έτσι ο φίλος του να εγκαταλείψει τον κήπο, βιώνει την μελαγχολία και την απόλυτη μοναξιά, μην μπορώντας να επαναλάβει όλα όσα έζησαν παρέα. Άλλωστε όταν έχεις παρέα όλα είναι διαφορετικά. Τότε θα αντιμετωπίσει και ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Τι ήταν τελικά ο Ρέος και τον απέφευγαν όλοι; Ποιον κίνδυνο θα αντιμετωπίσει ο Ρος και πως θα μπορέσει ο Ρέος να τον βοηθήσει;

Την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και μια υπέροχα χιουμοριστική και ζέστη ιστορία που μιλάει για τη φιλία, θα διαβάσετε στο βιβλίο «Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!» της Έμιλι Γκράβετ από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, γραμμένο σε έναν υπέροχο έμμετρο στοίχο, σε απόδοση της Μάρως Ταυρή, με μία καταπληκτική, ζωντανή εικονογράφηση.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο.


Προτείνεται για ηλικίες 3+



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου