Παγκόσμια ημέρα μέλισσας. Οι πληθυσμοί κινδυνεύουν.

Η 20η Μαΐου κάθε χρόνο έχει αφιερωθεί από τον ΟΗΕ να εορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα της μέλισσας για τα οφέλη που αυτές έχουν για τη φύση και τον άνθρωπο.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί μείωση των υγιών πληθυσμών της μέλισσας. Αυτό πιθανώς οφείλεται στη χρήση αγροτικών φαρμάκων καθώς και στην μείωση των εκτάσεων με άγρια βλάστηση, κάτι που δυσχεραίνει την επικονίαση και την επιβίωση της μέλισσας αλλά και του κάθε είδους επικονιαστικού οργανισμού. 

Δημητριακά πρωινού Honey Cheerios


Μια υπέροχη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS® της Nestlé για την προστασία της μέλισσας. Τα δημητριακά με τη φανταστική μελένια γεύση, αποφάσισαν να βοηθήσουν στην επιβίωση του εντόμου αυτού. Για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας αλλά και για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την καταπληκτική τους γεύση. 


Διάβασε το δελτίο τύπου της εταιρείας σχετικά με την υποστήριξη του οργανισμού The Bee Camp.


«Τα δημητριακά HONEY CHEERIOS® της Nestlé συμβάλλουν στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας το έργο του The Bee Camp!

 

Δημητριακά πρωινού Honey Cheerios

Ήξερες ότι οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη;

 

Τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS® της Nestlé αγαπούν τις μέλισσες, στις οποίες οφείλουν την υπέροχη μελένια γεύση τους! Και αυτό, γιατί τα λαχταριστά δαχτυλιδάκια από 5 διαφορετικά δημητριακά ολικής άλεσης, καλύπτονται με μέλι και φουρνίζονται για να αποκτήσουν την υπέροχη τραγανή γεύση τους, και έτσι είναι ιδανικά για ένα απολαυστικό και θρεπτικό πρωινό.

 

Όμως, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ συνεχίζεται να μειώνεται παγκοσμίως, λόγω των αλλαγών που φέρνει στο περιβάλλον ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Γι’ αυτό, τα HONEY CHEERIOS® στηρίζουν τη δράση του The Bee Camp, της πρώτης Οργάνωσης στην Ελλάδα για την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.

 

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, συνεισφέρουν στο έργο του The Bee Camp, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για την προστασία των μελισσών! Μέσα από εργαστήρια, συλλογικές δράσεις “πρασινίσματος” της πόλης αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης το The Bee Camp θέλει να εμπνεύσει σεβασμό για τη φύση και για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον.

 

Όπως αναφέρουν και οι εκπρόσωποι του The Bee Camp: «Το όραμά μας είναι ένας κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος ζει σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα και αποστολή μας είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των μελισσών».

 

Πώς όμως μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε στην προστασία των μελισσών; Οι τρόποι είναι πολλοί! Μικρές καθημερινές πράξεις και απλές συνήθειες, μπορούν να φέρουν μεγάλη αλλαγή στο οικοσύστημα.

 

Με το να προτιμούμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, υποστηρίζουμε την υγεία των μελισσών ενθαρρύνοντας ένα γεωργικό σύστημα που σέβεται την ισορροπία της φύσης ενώ με το να μην “κουρεύουμε” το γρασίδι μας την Ανοιξη συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της φυσικής βλάστησης και των αγριολούλουδων, που είναι η βασική τροφή των μελισσών.     Μπορούμε ακόμα και να φυτέψουμε λουλούδια στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, με σκοπό να προσφέρουν νέκταρ και γύρη που είναι το αγαπημένο φαγητό των μελισσών. Και αν η όρεξη που έχουμε δεν σταματά εκεί, μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία, βελτιώνοντας τις γνώσεις μας γύρω από τη ζωή των μελισσών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να περιηγηθούμε στο site του The Bee Camp, ή ακόμη και να γίνουμε μελισσο-εθελοντές ή μελλισο-εθελόντριες του The Bee Camp.

 

Ας διαδώσουμε την αξία των μελισσών και μέσα από μικρές πράξεις ας βοηθήσουμε στην προστασία τους, μαζί με τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS®!»

Δημητριακά πρωινού Honey Cheerios


Ας βάλουμε όλοι μαζί λοιπόν το μικρό μας λιθαράκι, προκειμένου να βοηθήσουμε στην βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Για να απολαύσουν και οι επόμενες γενιές όλα αυτά τα όμορφα προνόμια που εμείς θεωρούμε αυτονόητα!Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου. Καθώς και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου