Ερικ, ο κατασκευαστής των ονείρων. Όταν έρχεται η Ώρα για ύπνο!

Το ζήτημα του ύπνου στην παιδική λογοτεχνία είναι τεράστιο και καταλαμβάνει μια πολύ μεγάλη μερίδα στο εκδοτικό φάσμα.

Κατασκευαστής ονείρων


Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία τα παιδιά να έχουν αυτορυθμιστεί και να αντιλαμβάνονται πότε είναι η ώρα για ύπνο. Σε αυτόν τον σκοπό βοηθάει μια καλή και σταθερή ρουτίνα, που ακολουθείται από ολόκληρη την οικογένεια κάθε βράδυ. Έχει τεράστια σημασία ένα παιδί να αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της βραδινής ξεκούρασης και να μην αισθάνεται πως ο ύπνος είναι υποχρέωση ή τιμωρία.


Για τα πολύ μικρά παιδάκια, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, ένα πολύ χαριτωμένο βιβλίο εικόνων. «Ώρα για ύπνο» μας λένε η Patricia Martin και η Rocio Bonilla, με πολύ όμορφες εικόνες, που μας παρουσιάζουν με πολύ ζωντανό τρόπο τη βραδινή ρουτίνα, ενός πολύ γλυκού κοριτσιού. 


Αφού παίξει, θα κάνει το μπάνιο της, θα φορέσει άνετες πιτζάμες, θα πλυθεί και παρέα με τον μπαμπά της θα διαβάσουν το βιβλίο τους. Α! Να μην ξεχάσουν να βρουν τα τερατάκια που κρύβονται κάτω από το κρεβάτι της! Αγκαλιά με τα αγαπημένα της αρκουδάκια, θα ονειρευτεί γλυκά!


Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε. Συχνά δέχομαι το ερώτημα: μαμά τι είναι τα όνειρα; Από πού έρχονται;


Διαβάζοντας το βιβλίο «Έρικ, ο κατασκευαστής ονείρων» των Kike Gómez και Dani Padrón, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, θα ταξιδέψουμε παρέα με ένα μικρό παιδί στον κόσμο των ονείρων. 


Ο Έρικ είναι ο άνθρωπος που κάθε βράδυ έρχεται στον ύπνο μας και κατασκευάζει τα  όνειρα που βλέπουμε. Ένα μικρό αγόρι είχε την ευτυχία να γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο και να ζήσει μαζί του μια όμορφη περιπέτεια, μαθαίνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ονειρευόμαστε. Είτε έχουμε όνειρα γλυκά, είτε εφιάλτες. 

Κατασκευαστής ονείρων


Επισκέφτηκαν πολλούς ανθρώπους και τους βοήθησαν να απολαύσουν το όνειρο που θα τους έκανε χαρούμενους μόλις θα ξυπνούσαν. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν είχαν την ίδια χαρά. Είτε κοιμήθηκαν με βαρύ στομάχι, είτε με ταραγμένο μυαλό, ο εφιάλτης που τους περίμενε θα έσπαγε σαν φυσαλίδα. Και μόλις θα ξυπνούσαν, όλα θα είχαν σβηστεί. 


Ο μικρός αυτός επισκέπτης έζησε στον ύπνο του αυτό που οι περισσότεροι αναρωτιούνται όλη τους τη ζωή. Ή μήπως το ονειρεύτηκε; 





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου. Καθώς και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου