Κατασκευή ουράνιο τόξο για μικρά παιδιά.


Ένα ιδιαίτερο ουράνιο τόξο αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε με τα μικρά μου ζουζούνια. Έχουμε αρχίσει δειλά δειλά να κατασκευάζουμε μικρές κι εύκολες χειροτεχνίες. Τα υλικά μας δεν είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα, σε κάθε σπίτι με παιδιά νηπιακής ηλικίας θα βρούμε αρκετά από αυτά.

κατασκευή ουράνιο τόξο



Την ιδέα φυσικά την πήραμε από το λατρεμένο Pinterest, το οποίο ομολογώ ότι μας έχει λύσει τα χέρια από άποψη ιδεών κι έμπνευσης! Είναι σχετικά εύκολη, χωρίς χρόνους αναμονής, χωρίς παράξενα υλικά, απόλυτα κατανοητή και εφαρμόσιμη.

Τα υλικά που χρειάστηκα για δύο ίδιες κατασκευές ουρανίου τόξου είναι: Χαρτόνια λευκού χρώματος, χρωματιστά σύρματα πίπας για χειροτεχνίες, κάτι για να ανοίξουμε τρύπες στο χαρτόνι (εγώ χρησιμοποίησα τον διακορευτή εγγράφων!), ψαλίδι, μολύβι. Προαιρετικά χρησιμοποίησα ματάκια που κινούνται και κόλλα. Για το σχήμα του σύννεφου εκτύπωσα κάποιο από το διαδίκτυο, για να είναι παρόμοιες οι κατασκευές.

κατασκευή ουράνιο τόξο υλικά

Η διαδικασία είναι απλή: Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι το σύννεφο. Εγώ έφτιαξα το διάγραμμα από το εκτυπωμένο μου σύννεφο. Κόβουμε με το ψαλίδι και κατόπιν σημειώνουμε κι ανοίγουμε τις τρύπες στο κάτω μέρος του σύννεφου. Τόσες όσα και τα χρώματα από τα σύρματα για το ουράνιο τόξο. Εγώ είχα έξι χρώματα. Επομένως έξι και οι τρύπες στο σύννεφο.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την αλυσίδα! Διπλώνουμε το σύρμα στη μέση αν είναι μεγάλο. Το δικό μου ήταν 30 cm. Το κόβουμε με το ψαλίδι. Για το κάθε ένα σύννεφο χρειάστηκα τέσσερις κρίκους σε κάθε αλυσίδα, άρα δύο σύρματα από κάθε χρώμα. Λυγίζω και πλέκω τα δύο άκρα μεταξύ τους. Φροντίζω ώστε το επόμενο να περνάει μέσα από τον προηγούμενο κρίκο. Το τελευταίο το περνάω μέσα από την τρύπα στο σύννεφο και πλέκω. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία με όλα τα χρώματα.

κατασκευή ουράνιο τόξο διαδικασία

Αν έχουμε ματάκια παίρνω ένα ζευγάρι σε μέγεθος που ταιριάζει και τα κολλάω με την κόλλα. Υπάρχουν και αυτοκόλλητα ματάκια αν είστε τυχεροί! Σχεδιάζω ένα χαμόγελο κι έτοιμο το χαρούμενο ουράνιο τόξο με το συννεφάκι του!

Αν θέλουμε μπορούμε να το τρυπήσουμε στο πάνω μέρος και να το κρεμάσουμε στο δωμάτιο του παιδιού. Εγώ τους τα έδωσα για να παίξουν κι αν παραμείνουν ακέραια θα τα κρεμάσω στο τέλος. Καλή διασκέδαση!




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου