Έξυπνο παιδί. 100 ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά δύο έως πέντε ετών.


Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τις εκδόσεις Παρισιάνου ήρθε να προσθέσει την εμπειρία του στο χώρο της προσχολικής δραστηριότητας. Τα τελευταία χρόνια οι γονείς έχουν επενδύσει στη δημιουργική απασχόληση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό, ανοίγοντας δρόμο στα περισσότερο παιδαγωγικά μοντέλα απασχόλησης του παιδιού τα οποία είναι και πιο φιλία προς το παιδί και τις ανάγκες του. Το δημιουργικό παιχνίδι εξάλλου είναι η φύση μας.

δημιουργική απασχόληση εκπαιδευτικό παιχνίδι

Οι Εκδόσεις Παρισιάνου είναι διάσημες, πολλά χρόνια τώρα, στο χώρο του επιστημονικού βιβλίου. Μεταξύ άλλων όμως, προσφέρουν απίστευτα βιβλία για παιδιά. Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα τους θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα από βιβλία που θα καλύψουν τις επιθυμίες σας. Επισκεφθείτε την και θα ενθουσιαστείτε.

Το «Έξυπνο παιδί. 100 ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά δύο έως πέντε ετών» από τις εκδόσεις Παρισιάνου, είναι ένα πολύ προσεγμένο βιβλίο, γραμμένο από τις Julian Chomet Dr. Caroline Fertleman, σε μετάφραση της Φένιας Χρανιώτη. Περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια, 100 καθημερινές δραστηριότητες, που θα σας κάνουν να δείτε με διαφορετικό μάτι τη διασκέδαση που προσφέρει ένα βιβλίο.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από το ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων.

Το «έξυπνο παιδί», είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει. Πρόκειται για ένα βιβλίο που προτείνει δραστηριότητες σχετικά με το παιχνίδι, τη δημιουργική απασχόληση αλλά και την ολιστική εξέλιξη του παιδιού, ανάλογα το ηλικιακό στάδιο που διανύει.

Σε αυτό το βιβλίο, το έξυπνο παιδί είναι το παιδί μας. Αρχικά, μια σειρά από «αόρατες» δραστηριότητες, που θεωρούμε δεδομένες για τα ηλικιακά στάδια που εξετάζει το βιβλίο, μας παρουσιάζουν τη χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα τους, τονίζοντας το μεγαλείο της φύσης και του ανθρώπινου σώματος. Τέτοιες είναι το σκαρφάλωμα, το φούσκωμα μπαλονιών, το ποδήλατο και άλλες.

Επιπλέον, παρουσιάζονται δραστηριότητες που έχουν επιστημονική βάση, εξάπτουν την περιέργεια και παράλληλα αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητα, την αντίληψη για τα χρώματα και τονίζουν τη σπουδαιότητα της επιστήμης. Αυτές οι δραστηριότητες είναι τα πειράματα χημείας, τα παιχνίδια με τους αριθμούς, η γραφή και άλλες.

δημιουργική απασχόληση εκπαιδευτικό παιχνίδι

Πολλές είναι και οι δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης που προτείνονται, οι οποίες εκτός από τη βελτίωση της δημιουργικής σκέψης κι έκφρασης, την επιδεξιότητα, την ανάπτυξη των αισθήσεων, τη φαντασία, αποτελούν και μια τέλεια ευκαιρία για διασκέδαση και ατελείωτο παιχνίδι. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα κολλάζ, η ζωγραφική, η καλλιτεχνική έξαρση χωρίς περιορισμό σε υλικά και τεχνοτροπίες και πάρα πολλές άλλες.

Παράλληλα με την ανάπτυξη του παιδιού, το βιβλίο αναλύει και δραστηριότητες για την ίδια την καθημερινότητα του, πράγματα δηλαδή που είναι χρήσιμα για την ίδια του τη ζωή, όπως το να αγαπήσει τη διαδικασία του ύπνου, το να δει θετικά τη συνήθεια της τουαλέτας και να βγάλει την πάνα, να φροντίσει ένα κατοικίδιο ζώο, να μάθει την έννοια της αποταμίευσης.

Σε κάθε προτεινόμενη δραστηριότητα υπάρχει ο πίνακας των πλεονεκτημάτων αυτής, τα υλικά που χρειάζονται για να την πραγματοποιήσουμε, αλλά και πιο εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με την ψυχολογία του παιδιού. Επίσης υπάρχουν τα σύμβολα της χαρούμενης και της λυπημένης "φατσούλας", ώστε να σημειώνουμε την αντίδραση του παιδιού μας όταν την πραγματοποιήσαμε.

Προτείνεται για ηλικίες 2-5 ετών.





Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου