Ο λύκος και η πεταλούδα


Κλείσε το κινητό σου. Κλείσε την τηλεόραση. Άνοιξε την πόρτα και βγες έξω. Η ζωή είναι έξω και σε περιμένει να τη ζήσεις. Κάθε φορά που αναβάλουμε κάτι καινούργιο και παραμένουμε προσηλωμένοι στην καθημερινότητα και στις ίδιες παλιές συνήθειες χάνουμε μια νέα εμπειρία, χάνουμε κάτι νέο από τη ζωή μας.



Έτσι και ο λύκος. Καθισμένος στο ίδιο δάσος κάθε μέρα, παραμονεύοντας και κυνηγώντας τα ζώα, δεν ήξερε ότι λίγο πιο έξω υπάρχει κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ όμορφο για να εξερευνήσει. Η πεταλούδα ήταν αυτή που του έδωσε την αφορμή, προκειμένου να γνωρίσει έναν καινούργιο κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο νέες περιπέτειες, νέα δεδομένα, νέα ενδιαφέροντα. Τη ζωή.

Ο λύκος για πρώτη του φορά ανέβηκε στον λόφο κι απόλαυσε μία καταπληκτική πανοραμική θέα. Πρώτη του φορά αντίκρισε το σπήλαιο με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Πρώτη του φορά άκουσε το μελωδικό τραγούδι του ποταμού. Πράγματα φυσιολογικά και δεδομένα στη φύση, αλλά ο λύκος δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τη θέση του για να τα γνωρίσει.

Το βιβλίο «Ο λύκος και η πεταλούδα» της Χριστίνας Αποστολίδη, σε εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή από τις εκδόσεις Μίνωας, μας προκαλεί – παρακινεί να αφήσουμε την καθημερινότητα και την ρουτίνα μας και να ανοίξουμε τα φτερά μας ώστε να ανακαλύψουμε τις χαρές της ζωής, αυτά που θεωρούμε δεδομένα, αλλά πολλές φορές απαξιώνουμε.

Προτείνεται για ηλικίες 2+

Άφησε μου ένα σχόλιο με τη γνώμη σου για το βιβλίο αυτό κι αν σου άρεσε η παρουσίαση του, μην διστάζεις να κοινοποιήσεις την ανάρτηση αυτή στα social media που διαθέτεις! 



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου