Τα συναισθήματα


Πολλές φορές τα παιδιά μου δεν βρίσκουν τρόπο να επικοινωνήσουν το συναίσθημα τους. Νιώθουν στεναχωρημένα, τρομαγμένα, χαρούμενα αλλά δεν ξέρουν τι ακριβώς τους συμβαίνει. Δεν μπορούν να βρουν τη σωστή λέξη για να περιγράψουν αυτό ακριβώς που νιώθουν.


Ώσπου έφτασε στα χέρια μας το εξαιρετικό βιβλίο «Ανοίγω και μαθαίνω: τα συναισθήματα», σε κείμενα της Κάθι Γκόρντον και εικονογράφηση της Λουίζ Φόρσο, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα υπέροχο διαδραστικό βιβλίο το οποίο μέσα από πολύ κατανοητά παραδείγματα και διαδραστικά παραθυράκια, βοηθά το παιδί να αντιληφθεί πως ακριβώς νιώθει.


Το μικρό κοριτσάκι στο πάρτι αφού έσβησαν τα φώτα, έσκασαν τα μπαλόνια, έγινε πολλή φασαρία, πώς μπορεί να νιώθει; Ανησυχία ή ηρεμία; Το μικρό αγοράκι στο πάρκο που διάβασε ένα όμορφο βιβλίο, έπαιξε με τους φίλους του, έφαγε παγωτό, πώς μπορεί να νοιώθει; Χαρά ή λύπη; Με αυτό το βιβλίο καλούνται τα παιδιά να αποφασίσουν σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο ήρωας, ανοίγοντας το παραθυράκι κι επιλέγοντας την κατάλληλη φατσούλα.

Πραγματικά βοηθάει να έχουμε κοντά μας κι έναν καθρέφτη για να παρατηρούμε τις φατσούλες μας. Τα παιδιά μιμούνται πολύ εύκολα τις εκφράσεις των άλλων, οπότε αντιγράφουν το ίδιο εύκολα και τις εκφράσεις που βλέπουν μέσα στο βιβλίο, αποφασίζοντας ποια ταιριάζει στην κάθε περίσταση.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και ένα όμορφο παιχνίδι εξάσκησης της μνήμης και της παρατηρητικότητας. Ειδικά τα μικρούλια μας που έχουν πιο φρέσκο μυαλουδάκι, θα το βρουν πολύ διασκεδαστικό!

Προτείνεται για ηλικίες 2+




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου