Ένας χρόνος για το twinsmom.gr

Το www.twinsmom.gr μετράει πλέον έναν χρόνο ζωής και όπως είναι φυσικό είμαι πολύ συγκινημένη. Σαν χθες μου φαίνεται που πήρα τη μεγάλη απόφαση να διοχετεύσω την ανάγκη μου για αυτοβελτίωση καθώς και για δημιουργική μου απασχόληση στη συγγραφή αυτού του ιστολογίου. 

twinsmomgr


Κάνοντας απολογισμό για αυτόν τον έναν χρόνο που πέρασε, θα πω ότι είμαι ενθουσιασμένη με όλο αυτό που μου συνέβη, είμαι εδώ και είμαι πιο δυνατή. Συνέβησαν πολλά στη ζωή μου αυτούς τους δώδεκα μήνες. Από το περσινό καλοκαίρι, που ήμουν μια full time twins’ mom, που σχεδιάζαμε χωρίς άγχος τις καθημερινές μας εξορμήσεις και δραστηριότητες, άλλαξε ριζικά η ρουτίνα μας. 

Μεταξύ άλλων, εγώ επέστρεψα στο εργασιακό μου περιβάλλον και πλέον κινούμαστε και με βάση αυτό. Τα παιδιά ξεκίνησαν τον παιδικό σταθμό και η νέα τους πραγματικότητα ευτυχώς τα έχει ενθουσιάσει. Σε όλα αυτά προσθέτω και την εκπαίδευση μου σε θέματα περιγεννητικής φροντίδας, ως Βοηθός Μητρότητας. Ένας νέος κόσμος, ανοίχτηκε μπροστά μου και είμαι εκεί για να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου. 

Το τρίτο μου παιδί όπως το αποκαλώ, το blog μου, το twinsmom, έπειτα από αυτές τις αλλαγές έμεινε λίγο πίσω. Δεν του αφιερώνω πια τόσο χρόνο όσο θα ήθελα. Οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα αλλά ο χρόνος παραμένει σταθερός, 24 ώρες μόνο δεν φτάνουν για τα πάντα με δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αγώνας δρόμου και η καθημερινότητα μας! Υπόσχομαι όμως και τηρώ αυτήν την υπόσχεση, πως θα είμαι πιο συνεπής στον εμπλουτισμό του και στην παρέα μας! 

Τι αποκόμισα ως twinsmom.gr

Το διάστημα αυτό η εμπειρία μου στο χώρο του blogging έγινε λίγο πιο πλούσια, ενώ προσγειώθηκα από το ροζ συννεφάκι που πετούσα. Ο χώρος είναι μικρός και οι υποψήφιοι για την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού πολλοί. Πρέπει να κουραστείς για να αξίζει κάποιος να πατήσει το κουμπί και να σε διαβάσει. Πρέπει να είσαι αληθινός και πρωτότυπος για να τραβήξεις την προσοχή του κοινού σου. Δυστυχώς πρέπει να βγεις από την κρυψώνα σου και να εκτεθείς, για να πλησιάσεις τους αναγνώστες σου. Εγώ αυτό ακόμα το δουλεύω.

Τον χρόνο αυτό, που έχω μπει πιο ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζω μέσα από το twinsmom αυτό που πρεσβεύω και προσπαθώ με τα βιώματα και την γνώση μου να γεμίσω τις αναρτήσεις μου, αλλά και ίσως να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στον χώρο της μητρότητας (μαμαδο-μπλογκ έχω η διδυμομάνα!). 

Έχω γνωρίσει καταπληκτικά άτομα και έχω κάνει δειλά δειλά νέες συνεργασίες στο χώρο του blogging. Με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, crafters, συγγραφείς, καλλιτέχνες. Ακολουθούν τα προφίλ μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες προσωπικοί λογαριασμοί, διαβάζουν τα αναγραφόμενα και βλέπουν τις φωτογραφίες μου. Αυτό μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη σχετικά με το τι πρέπει να δημοσιεύσω και τι όχι. 

Ο ρόλος και ο τίτλος του «influencer» στις μέρες μας έχει αρκετά παρεξηγηθεί και τα πρότυπα που περνάμε πρέπει να είναι, αν μη τι άλλο ρεαλιστικά. Φυσικά όπως θα ήταν αναμενόμενο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η ανάγκη για επιβίωση στον χώρο αυτόν κινητοποιούν στρατηγικές, άγχος και φίλτρα παντού, όχι μόνο στις φωτογραφίες. Δεν θα ισχυριστώ ότι εξαιρώ τον εαυτό μου.

Η τεχνολογία είναι φίλη μας

Το τελευταίο που θα περίμενα ξεκινώντας τη συγγραφή του twinsmom, είναι ότι θα πρέπει να γίνω γνώστης της απίστευτα εξελισσόμενης τεχνολογίας, του SEO, της φωτογραφίας, της στατιστικής. Έκατσα λοιπόν και διάβασα. Κυριολεκτικά ξεστραβώθηκα και κατάλαβα πού κάνω λάθος ώστε να το αλλάξω και τι πρέπει να βελτιώσω, προκειμένου το blog μου να είναι φιλικό σε ανθρώπους αναγνώστες, αλλά και σε μηχανές αναζήτησης. Κατάλαβα ότι η φωτογραφία που θα ανεβάσω πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις ώστε να την «εγκρίνει» ο αλγόριθμος και να την ανεβάσει ψηλά στις λίστες. 

Πάνω από όλα όμως βάζω τις δημόσιες σχέσεις! Έμαθα πως αν δεν ανήκεις σε μια ομάδα, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Είμαστε φύσει κοινωνικοί οι άνθρωποι και για να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε στήριξη κι αποδοχή. Χρειαζόμαστε την έγκριση από τους παλιότερους και τους πιο έμπειρους bloggers. Η εμπειρία συνήθως ισοδυναμεί με την επιτυχία. Χρειαζόμαστε και την εμπειρία τους και την εκτίμηση τους. 

Έπρεπε λοιπόν να αλλάξω εγώ ως twinsmom αλλά και το blog σαν σύνολο. Έπρεπε να μπω στον μαραθώνιο και να τρέξω, να τρέξω όπως δεν είχα ποτέ ιδέα πώς γίνεται! Έπεσα, σηκώθηκα, βγήκα στον πάγκο, ξαναμπήκα στον αγώνα. Απογοητεύτηκα, ένιωσα απόρριψη, έγινα κουραστική, με ενθάρρυναν, με απογοήτευσαν, με επιβράβευσαν. Έχω κρατήσει όμως τα θετικά από το κάθε τι και με όπλα αυτά και το μυαλό, τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά πορεύομαι.

birthday cake

Ώρα για ανανέωση

Τώρα πια έπειτα από έναν χρόνο το blog μου έρχεται πιο ανανεωμένο και όσον αφορά την εμφάνιση, τις λειτουργίες, το περιεχόμενο του www.twinsmom.gr. Απέκτησα δικό μου domain name, στήσαμε από την αρχή ολόκληρη την πλατφόρμα, το μενού, το newsletter -θα μου έδινε μεγάλη χαρά αν κάνατε εγγραφή-, σχεδιάσαμε νέο logo για το blog, πιο παιχνιδιάρικο, πιο αντιπροσωπευτικό, πιο οικείο. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στη Στρατούλα του lol moms και στη Νικολέττα του craftydetails. Χωρίς τις πολύτιμες γνώσεις τους και την  ατελείωτη υπομονή τους δεν θα είχα αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα πια δεν τρέχουμε, πετάμε!

Κλείνοντας, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και σε όλους εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ που με βάλατε στην καθημερινότητα σας. Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Είμαι δίπλα σας και σας αισθάνομαι όλους μέλη της ιντερνετικής μου οικογένειας. Πάμε για τα επόμενα! Τα καλύτερα έρχονται! Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές!






Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

2 σχόλια

  1. Σίγουρα τα καλύτερα έρχονται!!Ευχομαι να είσαι πάντα δημιουργική!Χρόνια πολλά1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και δημιουργικά στο twins mom και σε σένα προσωπικά κάθε επιτυχία προσωπική και επαγγελματική! Μπράβο και στη Στρατούλα για την εξαιρετική δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή