Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες του σχολείου



Εποχή αλλαγών και αποφάσεων το φθινόπωρο. Πιστεύω πως ο Σεπτέμβριος θα έπρεπε να είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου κι όχι ο Ιανουάριος για εμάς στο βόρειο ημισφαίριο! Νέα ξεκινήματα, αλλά και ξεκαθάρισμα σε ότι δεν δουλεύει.



Έτσι κι εμείς σιγά σιγά ξεκινήσαμε το σχολείο στα παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκνευρισμό, απίστευτη γκρίνια, αλλαγή στη ρουτίνα, διαταραχή στον ύπνο αλλά και βελτίωση στο λεξιλόγιο, ομαδικότητα, συνεργασία, και αλλαγή στην αντίληψη των πραγμάτων. Θεωρώ πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στα παιδιά μου, με αγάπη και υπομονή. Οι συνθήκες της εκπαίδευσης γενικά βελτιώνονται, οι εκπαιδευτικοί της τρυφερής αυτής ηλικίας λειτουργούν περισσότερο με την ενσυναίσθηση παρά με το σκοπό της επιβολής της πειθαρχίας και γενικά παρατηρώ πως και οι γονείς ζητάνε περισσότερα από την εκπαίδευση του παιδιού τους, από μια απλή φύλαξη όπως γινόταν τις τελευταίες δεκαετίες.

Κάτι όμως που όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάτι που όσο ιδανικό κι αν φτάσει να γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει, μαζί με τις δεκάδες των ιώσεων, από τις οποίες η πρώτη έκανε αισθητή την παρουσία της, είναι οι απρόσκλητες κι ανεπιθύμητες επισκέπτριες, οι ψείρες. Φυσικά δεν έχει να κάνει ούτε με την καθαριότητα, ούτε με το κοινωνικό/μορφωτικό επίπεδο της εκάστοτε κοινωνίας. Οι φίλες μας οι ψείρες αγαπούν τα κεφαλάκια των μικρών μας κατά κύριο λόγο. Μεταδίδονται από στενή επαφή με τον φορέα ή με χρήση αντικειμένων του, όπως καπέλα, μπουφάν, χτένες κλπ. στην περιοχή του κεφαλιού. Αφήνουν τα αυγά τους, τις κόνιδες, στην τρίχα του ξενιστή και επιβιώνουν τρεφόμενες από το αίμα του.

Υπάρχουν πολλά ειδικά σκευάσματα τόσο για την αντιμετώπιση, όσο και για την πρόληψη του φαινομένου. Αρκετές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ειδικά σπρέι για την πρόληψη της ψείρας στα παιδικά κεφαλάκια με ένα φσσστ. Και πολλά σαμπουάν και όχι μόνο για την εξόντωση της. Φυτικά, βιολογικά, κατάλληλα για παιδιά. Τόσο πολλά που μπερδεύομαι! Για αρχή όμως, στα μικρά κεφαλάκια των παιδιών μου, θα ξεκινήσω να χρησιμοποιώ ένα σπιτικό μείγμα, που μου έχουν συστήσει άλλες μαμάδες και που λένε πως δουλεύει πραγματικά. Πολύ εύκολο και γρήγορο.


Τι θα χρειαστούμε;

•100 ml αποσταγμένο νερό
•2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
•6-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Αναμειγνύετε τα υλικά σε δοχείο με ψεκαστήρα και κάθε πρωί ψεκάζετε σε αυχένα και κροτάφους. Τόσο απλά!

Καλή και καθαρή σχολική χρόνια!!!






Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου