Ξέμεινες στην πόλη καλοκαίρι με τα δίδυμα; Σου έχω ιδέες!




Ετοιμαζόμαστε κι εμείς για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Φέτος άργησε να έρθει η καλοκαιρινή άδεια και μείναμε στην πόλη το περισσότερο μέρος του καλοκαιριού. Ελπίζω όμως να αποζημιωθούμε στο υπόλοιπο του που απομένει.

Το βασικό μου μέλημα ήταν να περάσουν τα παιδιά όμορφα όσο είμαστε μακριά από τις παραλίες, ακόμα και όσο είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα. Βλέπετε το φετινό καλοκαίρι δεν μας έκανε τη χάρη να κρατήσει σταθερό χαρακτήρα. Μια οι βροχές, μια ο καύσωνας, δεν μπορούσαμε να κυκλοφορούμε έξω άνετα και οι κλειστοί χώροι δεν είναι πάντα η ιδανική λύση. Δυστυχώς συνέβησαν και τα δυσάρεστα γεγονότα, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, οπότε και ψυχολογικά δεν καταφέραμε να λειτουργούμε σε καλοκαιρινούς, ανέμελους ρυθμούς.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνω εγώ για να κρατήσω τα μικρούλια μου απασχολημένα, δημιουργικά αλλά και δροσερά; Έψαξα και βρήκα δραστηριότητες που δεν κοστίζουν, αλλά που είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν μέσα στο σπίτι. Και μάλιστα από δύο μικρά παιδιά ίδιας ηλικίας.






Για αρχή, κλασικά βγάλαμε έξω στο μπαλκόνι τις πισινούλες και με λίγο νερό και αρκετά παιχνιδάκια περνούσε το πρωινό ή το απόγευμα πολύ δροσερά κι ευχάριστα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία ή δύο πλαστικές ή φουσκωτές πισίνες, νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία και αρκετά παιχνίδια. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη και οι ανταλλαγές σε παιχνίδια, αλλά και στις πισίνες ήταν το κάτι άλλο!




Δεύτερη λύση και εξίσου οικονομική ήταν οι μπουρμπουλήθρες. Αγοράσαμε παιχνιδομηχανή που δημιουργεί μπουρμπουλήθρες, για να είμαστε όλοι μέσα στο παιχνίδι, αλλά και με ένα απλό σύρμα και σαπουνόνερο ή ένα καλαμάκι ακόμα, μπορούμε να καταφέρουμε εύκολα να φτιάξουμε τις μαγικές διάφανες μπάλες. Μόνο προσοχή, επειδή γλιστράει τρομερά έπειτα από λίγο, καλό είναι να έχουμε στρώσει κάτω στο δάπεδο έστω ένα παλιό σεντόνι. Αποφεύγουμε πολλά ατυχήματα με αυτόν τον τρόπο.




Τρίτη λύση τα βότσαλα. Προμηθευτήκαμε από μεγάλο κατάστημα με οικοδομικά υλικά πέτρες σε μέτριο μέγεθος. Τις ξεπλύναμε καλά και ξεκίνησε το παιχνίδι. Μέσα στις πισίνες, με τα κουβαδάκια, σε άδειες γλάστρες, οπουδήποτε μπορούν να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά, γεμίσαμε βότσαλα και τα παιδιά χτίζανε το δικό τους φανταστικό παιχνοδόκοσμο.




Η υπέρτατη όμως κατασκευή που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ήταν το πιτσιλιστήρι. Με αφορμή ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι που πήρα ως δώρο γενεθλίων (!!!), έκανα πολλές μικρές τρύπες σε ένα μπουκάλι αναψυκτικού και το προσάρμοσα στο λάστιχο ποτίσματος που έχουμε στο μπαλκόνι. Οι φωνούλες χαράς κράτησαν ώρα! Το αγαπημένο τους παιχνίδι δροσιάς. Θα το πάρουμε μαζί μας και στις διακοπές φυσικά. Απλά προσέξτε στο θεωρητικά κάτω μέρος του ξαπλωτού μπουκαλιού να μην έχει τρύπες, παρά μόνο γύρω γύρω, ακόμη και στον πάτο του. Επιπλέον, προτιμήστε μπουκάλι αναψυκτικού κι όχι νερού, γιατί έχουν πιο στενό λαιμό και εφαρμόζει πιο εύκολα το κάθε λάστιχο.



Φυσικά δεν έλειψαν οι βόλτες στα αγαπημένα μας εμπορικά κέντρα, που μας δρόσισαν με τα κλιματιστικά και τα σιντριβάνια τους, στις παιδικές χαρές της ευρύτερης περιοχής μας κυνηγώντας τη δροσιά, αλλά και στο αγαπημένο μας πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.



Όλα αυτά θα επαναληφθούν και θα εμπλουτιστούν με νέες δραστηριότητες μετά την επιστροφή μας! Αλλά και όσοι επιστρέφετε τώρα από τις διακοπές σας, πάρτε όμορφες κι εύκολες ιδέες για την ομαλή μετάβαση στο αστικό περιβάλλον. Τα παιδιά μας ενθουσιάζονται με τα πιο απλά πράγματα, αρκεί να είναι γεμάτα αγάπη.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου