Δραστηριότητες με βουτιά στα βιβλία και στις διακοπές!

Διακοπές χωρίς βιβλία με δραστηριότητες που βοηθούν στην επανάληψη όλων όσων διδάχτηκαν κατά τη σχολή χρονική χρόνια δεν γίνονται!
βιβλία χαρούμενες διακοπές

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να παίρνω από ένα βιβλίο δραστηριοτήτων με την αδελφή μου στις διακοπές μας. Να ασχολούμαστε ώρες ατελείωτες με γραμματική, μαθηματικά, γρίφους, σταυρόλεξα, ζωγραφική. Δεν ήταν βαρύ, δεν ήταν σχολική δουλειά. Μας άρεσε πολύ γιατί γινόταν καθαρά μόνο όταν εμείς το θέλαμε. Δε μας πίεζε κάτι να διαβάσουμε, επειδή την επόμενη μέρα θα εξεταζόμασταν ή θα παραδίδαμε εργασία.
προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

Βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων και για τα πιο μικρά παιδιά!

Ένα τέτοιο σετ βιβλίων έφτασε στα χέρια μου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Αυτήν τη φορά όμως αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το «Μεγαλώνω Μαθαίνω Αλλάζω» της Αν Μπουά, για παιδιά τριών – τεσσάρων ετών. Το «Είμαι 4 και μπορώ» της Κατερίνας Χριστόγερου, με δραστηριότητες για παιδιά από τεσσάρων ετών. Το «Στη γειτονιά των γραμμάτων» της Κατερίνας Χριστόγερου, για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

Στα βιβλία αυτά περιέχονται εξαιρετικές ασκήσεις και δραστηριότητες που ενισχύουν την ανάδυση του γραμματισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα γράμματα, τους αριθμούς. Εξασκούν την λεπτή τους κινητικότητα. Μέσω βιωματικής μάθησης με δραστηριότητες που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο ηλικιακό τους πλαίσιο,  Καταφέρουν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Να διαβάζουν με τη βοήθεια των εικόνων. Να καλλιεργούν την αντίληψη, την παρατηρητικότητα και την συγκέντρωση. Καθώς και να αξιοποιούν κάθε πληροφορία που τους έχει δοθεί.
προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

προσχολικά βιβλία διακοπών

Τι υπάρχει σε κάθε ένα από αυτά τα βιβλία;

Στο κάθε ένα από τα βιβλία αυτά περιέχεται και σετ με αυτοκόλλητα, η λατρεία κάθε μικρού παιδιού. Υπάρχουν σελίδες με εικόνες που χρειάζονται κόψιμο, κάτι που ενισχύει την εξάσκηση του παιδιού στη χρήση του ψαλιδιού. Φυσικά θα συναντήσουμε ασκήσεις προγραφής, αλλά και μαθηματικών. Θα βρούμε ενότητες όπως η μελέτη του περιβάλλοντος η ώρα της ηρεμίας η ώρα της διασκέδασης. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες υπάρχουν φυσικά σε αφθονία. Αυτό βοηθά και στην συναισθηματική έκφραση του παιδιού αλλά και την απελευθέρωση της έντασης που πιθανόν να υπάρχει μέσα του.

Κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό. Ξεφυλλίζοντας το θα διακρίνουμε με την πρώτη ματιά την διάκριση των ενοτήτων. Ανάλογα την εποχή, την κοινωνική περίσταση, τη μαθησιακή ενότητα, και άλλα. Σε κάθε ενότητα υπάρχουν οι αντίστοιχες δραστηριότητες γλώσσας, μαθηματικών και της εξερεύνησης του κόσμου. Το παιδί περνά ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο του!

Θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου. Καθώς και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου