Η Μυρτώ και το Βουνό

Έχεις μεγάλα σχέδια. Πολύ μεγάλα σχέδια! Όπως για παράδειγμα το να ανέβεις σε ένα βουνό. Τι κάνεις; Μα φυσικά ξεκινάς αμέσως!

Η Μυρτώ και το Βουνό

Η Μυρτώ είναι μια μύγα. Μια κανονική μύγα και θέλει να σκαρφαλώσει στην κορυφή ενός ψηλού βουνού. Προσοχή, όχι να πετάξει, αλλά να σκαρφαλώσει! Ήθελε να κάνει κι άλλα μεγάλα πράγματα, αλλά δεν έβρισκε στήριξη πουθενά στο περιβάλλον της. Δεν το έβαλε κάτω όμως η Μυρτώ, γιατί το βουνό της ήταν κάπου εκεί έξω και την περίμενε.

Η Μυρτώ γνωρίζει ότι δεν ακούς αυτούς που σου λένε ότι δεν μπορείς, αλλά αυτούς που σου λένε ότι μπορείς.

Χρειάσθηκε αρκετή προσπάθεια, κούραση, αρνητικά συναισθήματα και απογοήτευση για να βρει τη δύναμη και να τα καταφέρει. Διότι η Μυρτώ κατάφερε και σκαρφάλωσε στο τεράστιο βουνό της. Η μικρή φωνούλα μέσα της τη έδινε κουράγιο και δύναμη για να μην το βάλει κάτω.

Η πίστη στον εαυτό μας είναι ένα πολύ σπουδαίο χάρισμα. Είναι αυτό που κάνει κάθε άπιαστο όνειρο να γίνεται στόχος και στη συνέχεια μια ακόμα επιτυχία. Προπάντων όμως, γίνεται παράδειγμα η στάση μας αυτή και σε άλλους που ίσως να θέλουν, αλλά δεν βρίσκουν αυτήν τη δύναμη, αυτή τη φωνούλα όπως η Μυρτώ για να κατακτήσουν αυτό που ονειρεύονται.

Το μάθημα ζωής από την περιπετειώδη μύγα τη Μυρτώ θα το διαβάσετε στο ευφάνταστο βιβλίο «Η Μυρτώ και το Βουνό», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε ζωηρό κείμενο και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Κιμ Χίλγιαρντ.

Θα το βρείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες από 3 ετών.

 

 

Απαγορεύεται η χρήση μέρους η ολόκληρου του κειμένου λαι των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου