Μια θάλασσα πλαστικά.


«Φανταστείτε, λοιπόν, ότι ένα καλαμάκι που έχει χρησιμοποιηθεί για πέντε λεπτά, δηλαδή μέχρι να πιει κάποιος το γάλα του, μένει στον πλανήτη - λερωμένο και άχρηστο - για τουλάχιστον διακόσια χρόνια!»
Παιδικό βιβλίο για το περιβάλλον.

Πόσο τρομακτική αλήθεια; Ειλικρινά ποιος από εμάς δεν έχει χρησιμοποιήσει και πετάξει έστω και μια φορά κάποιο πλαστικό αντικείμενο που δεν ανακυκλώνεται; Ποιος δεν έχει βρει στη θάλασσα σκουπίδια που δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί; Είναι τόσο άδικο και παράλογο όλο αυτό που συμβαίνει, όμως όλοι μας μεταβιβάζουμε την ευθύνη στους άλλους.

Τη λύση καλούνται να δώσουν μια παρέα μικρών ψαριών, ο δάσκαλος τους ο κύριος Χταπόδης, ένας ιππόκαμπος, μια θαλάσσια χελώνα, ένα δελφίνι, μια πάπια, ένας γλάρος και δύο μικρά παιδιά. Όμως τι συνέβη;
Παιδικό βιβλίο για το περιβάλλον.

Στον βυθό της θάλασσας τα ψάρια και τα θαλάσσια είδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης πλαστικών αντικειμένων και της λανθασμένης διαχείρισης της απόρριψης τους από τους ανθρώπους. Στη διάρκεια της ιστορίας αυτής διδασκόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τη βλάβη που έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη, ενημερωνόμαστε για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για να αντικαταστήσουμε το βλαβερό πλαστικό στην καθημερινότητα μας και ενθαρρυνόμαστε να ξεκινήσουμε ο καθένα μόνος του, αλλά και όλοι μαζί οργανωμένα, την εκστρατεία μας για να γιατρέψουμε τον πλανήτη μας που υποφέρει.
Παιδικό βιβλίο για το περιβάλλον.

Στο βιβλίο «Μια θάλασσα πλαστικά» της Κατρίνας Τσάνταλη από τις εκδόσεις Διόπτρα, πλαισιωμένο από την υπέροχη εικονογράφηση της Μαρίας Παγκάλου, θα συναντήσουμε όλα όσα πρέπει να μάθουν τα μικρά παιδιά, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται και σημειώματα προς εκπαιδευτικούς αλλά και τους φροντιστές των παιδιών, για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, που οι υδρόβιοι φίλοι μας φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο να μας μεταφέρουν.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες από 4 ετών.



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου