Τα φώτα του δάσους - Το μυστικό της σαβάνας.


Δύο υπέροχες ιστορίες θα διαβάσετε στα βιβλία «Τα φώτα του δάσους» και «Το μυστικό της σαβάνας» των Ιρένα Τρεβιζάν και Λούνα Σκορτεγκάνια, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά βιβλια με ήχους που βοηθούν το παιδί να αντιληφθεί την πραγματική του αξία κι όχι να αντιγράψει μία εικόνα που δεν του αντιστοιχεί.
fwta-dasous-mystiko-savanas

Η πυγολαμπίδα στο δάσος αισθάνεται πολύ μικρή και ασήμαντη. Ονειρεύεται να ήταν πιο μεγάλη με μεγαλύτερη αξία.
Έψαξε να βρει κάτι μικρότερο από εκείνη, για να νιώσει πιο σπουδαία μέσα από την σύγκριση μαζί του. Ένα μικρό φύλλο, ένα πούπουλο, μια στάλα βροχής και άλλα στοιχεία της φύσης, που θεώρησε πως μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.
Μάταια όμως. Όλα κατέληγαν να φαίνονται πιο μεγάλα και πιο σημαντικά από εκείνη τη μικρούλα πυγολαμπίδα.
Όταν όμως συνάντησε ένα ολόκληρο σμήνος από μικροσκοπικές πυγολαμπίδες, αναθεώρησε την άποψή της και αισθάνθηκε πραγματικά σπουδαία!
Το μικρό πουλάκι στην Αφρικανική Σαβάνα δυσκολεύεται να μάθει να πετάει. Θα ήθελε πολύ να τα καταφέρει όπως τα μεγαλύτερα αδέλφια του.
Αποφάσισε να ρωτήσει κάποια άλλα, πιο σπουδαία ζώα, προκειμένου να μάθει να πετά, όπως τον ελέφαντα, το λιοντάρι, τη ζέβρα, τον ιπποπόταμο και άλλα.
Όλοι του απαντήσανε είτε πως είναι απασχολημένοι, είτε πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κινείσαι από το να πετάς. Του είπαν όμως πως θα έπρεπε να ψάξει τους όμοιους του, για να πάρει τις απαντήσεις που ψάχνει.
Όταν άκουσε από μακριά ένα σμήνος πουλιά, κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Ως δια μαγείας τα φτεράκια του με μαγικό τρόπο το ανέβασαν ψηλά στον ουρανό.
Το ζητούμενο είναι η αυτοπεποίθηση που μας λείπει και ψάχνουμε μέσα από την σύγκριση με άλλους να την ενισχύσουμε. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να έχει καλό αποτέλεσμα κι έτσι απογοητευόμαστε περισσότερο. Χρειάζεται απλά να εκτιμήσουμε την αξία μας και το πόσο σημαντικοί είμαστε στη γη. Χρειάζεται απλά να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και τότε σίγουρα θα καταφέρουμε τους στόχους μας και θα νιώσουμε το πόσο σημαντικοί είμαστε.

Προτείνονται για ηλικίες από 3 ετών.



Δεν επιτρέπεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων, χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου