Η αγκαλιά.


Αγκαλιά. Μία κίνηση τόσο θεραπευτική που όμως δυστυχώς λείπει από πολλούς. Η αγκαλιά μπορεί να παρηγορήσει, μπορεί να επιβραβεύσει, μπορεί να θεραπεύσει.
The hug.

Δυστυχώς όμως η αγκαλιά δεν είναι δεδομένη για όλους. Στο βιβλίο «Η αγκαλιά» των Όουεν Μακλάφλιν και Πόλι Ντάνμπαρ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο σκαντζόχοιρος ζητούσε απεγνωσμένα μία αγκαλιά. Κάτι τόσο απλό. Ήταν πολύ λυπημένος και μόνο μια αγκαλιά θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Όμως οι «φίλοι» του ήταν πολύ απασχολημένος. Η αλεπού, ο σκίουρος, η καρακάξα. Όλοι είχαν κάτι τρομερά σημαντικό να κάνουν και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να πάρουν αγκαλιά τον σκαντζόχοιρο.
The hug.

Το ίδιο συνέβη και με τη χελώνα. Η χελώνα ήταν πολύ λυπημένη και ζητούσε μία απλή αγκαλιά. Όμως κι εκείνη δεν βρήκε ανταπόκριση στο αίτημα της. Ο ασβός, το κουνέλι, ο βάτραχος, είχαν πολύ πιο σπουδαίες δουλειές από το να προσφέρουν την αγκαλιά τους στην λυπημένη χελώνα.

Ώσπου ήρθε η σοφή κουκουβάγια κι έδωσε τη λύση. Για όλους υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πάρει αγκαλιά. Το ανακαλύπτουμε στα κεντρικά φύλλα το πρωτότυπου αυτού διπλού βιβλίου, με δυο παράλληλες ιστορίες να διαδραματίζονται στο εσωτερικό του.

Για όλους υπάρχει κάποιος που μπορεί να χαρίσει αγάπη, παρηγοριά, θαυμασμό με μια τόσο απλή κίνηση. Μέσα στα χέρια μας μπορούμε να κρατήσουμε ολόκληρο τον κόσμο του άλλου. Μαζί και τις χαρές ή τις λύπες του. Και μέσα στα χέρια μας όλα αυτά θα βρουν τη θέση τους. Αρκεί να αντέχουμε να κρατήσουμε τον άλλον αληθινά στην αγκαλιά μας. Να αντέχουμε να δούμε την ψυχή του γυμνή, σαν νεογέννητο μωρό.

Θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες 3+



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου