Λούνα. Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!


Τι κάνω όμως όταν δεν έχω φίλους για να παίξω μαζί τους αυτό που μου αρέσει; Πως μπορώ να καλύψω την ανάγκη μου για κοινωνικοποίηση;
 Βιβλίο για την φιλία και την αλλαγή περιβάλλοντος.

Λούνα. Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! Ένα γλυκό βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τις Λήδα Βαρβαρούση και Agnes Verboven, που πραγματεύεται την φιλία αλλά και την αλλαγή περιβάλλοντος. Η Λούνα ένα μικρό κουτάβι αλλάζει περιβάλλον, με αποτέλεσμα στο νέο αυτό σπίτι να μην έχει φίλους. Δεν ξέρει πώς να περάσει όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο της.

Όταν ξαφνικά ακούσει φωνές από τον διπλανό κήπο. Τότε βλέπει μία παρέα από χαρούμενα σκυλάκια να παίζουν ποδόσφαιρο. Μα πόσο ωραίο φαίνεται να είναι αυτό το ποδόσφαιρο! Η Λούνα αποφασίζει ότι το ποδόσφαιρο της αρέσει και θέλει να παίξει μαζί με τα άλλα σκυλάκια. Εκείνα όμως δεν της δίνουν καμία σημασία και η σκυλίτσα μας απογοητεύεται. Τι θα συμβεί όμως όταν η μπάλα από το διπλανό κήπο βρεθεί κατά λάθος στην πλευρά της;

Ένα τρυφερό βιβλίο για τη φιλία και τη δυσκολία που υπάρχει στο να πλησιάσουμε άλλους ανθρώπους. Ειδικότερα όταν βρισκόμαστε σε κάποιο νέο περιβάλλον χωρίς κάποιον σύνδεσμο. Εγωισμός, αδιαφορία κι έλλειψη ενσυναίσθησης αποτελούν μεγάλα εμπόδια στο να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να πλησιάσει τους άλλους. Αποκλείουμε την επαφή και κλεινόμαστε στον εαυτό μας.

Η ανάγκη όμως για κοινωνικοποίηση παραμένει και ίσως εφεύρουμε τρόπους προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Στα παιδιά αυτό είναι περισσότερο δύσκολο γιατί η ειλικρίνεια και η ευθύτητα που τα διακρίνει τα κάνει αυστηρότερους και απαιτητικότερους κριτές ως προς την αναζήτηση των φίλων τους. Είναι όμως πιο αυθεντικά και εκτιμούν περισσότερο την αγάπη και την φιλία που τους δίνεται. Τα συναισθήματα είναι πιο έντονα και όταν το αποφασίσουν, αγκαλιάζουν ευκολότερά κάθε τι νέο που θα βρεθεί στο πεδίο των δραστηριοτήτων τους.

Το προμηθεύεστε από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων.

Προτείνεται για ηλικίες 2+



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου