Σανίδα ισορροπίας. Πώς έγινε κομμάτι της ζωής μας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη σανίδα ισορροπίας. Η σανίδα ισορροπίας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από αυτό που φανερώνει το όνομα της. Μια σανίδα με καμπύλη, πάνω στην οποία κάποιος μπορεί να ταλαντωθεί και να ισορροπήσει.

Balance board


Γιατί όμως η σανίδα ισορροπίας είναι τόσο σπουδαία;

Η σανίδα ισορροπίας συνιστά μια εξαιρετική μορφή άσκησης, καθώς το παιδί ανεβαίνει, ισορροπεί και λικνίζεται πάνω της. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αύξηση της αντοχής και της σταθερότητας του κορμού. Αναπτύσσονται η ισορροπία, τα αντανακλαστικά και η αδρή κινητικότητα. Εκπαιδεύεται ο εγκέφαλος στην ορθή κατανομή βάρους και στην αντίληψη της σχέσης μεταξύ χώρου και κίνησης.

Balance board


Η σανίδα ισορροπίας με ποιον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Σωστότερο θα ήταν το ερώτημα για τους τρόπους με τους οποίους δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία σανίδα ισορροπίας. Πέρα από το προφανές, την ταλάντωση, το λίκνισμα δηλαδή του σώματος, ισορροπώντας δεξιά κι αριστερά, τα παιδιά έχουν τόσο μεγάλη φαντασία που μπορούν κυριολεκτικά να εφεύρουν ατελείωτες χρήσεις της σανίδας.

Εμείς αρχικά την χρησιμοποιήσαμε σαν ξαπλώστρα: πέρασαν αρκετό χρόνο πάνω της ξαπλωμένα. Έσπρωχναν με τα πόδια τους, απολαμβάνοντας μια υπέροχη χαλαρωτική κίνηση. Στη συνέχεια την χρησιμοποίησαν σαν τσουλήθρα: τη σταθεροποιούσαμε σε κάποιο έπιπλο, πχ στη βιβλιοθήκη ή στον καναπέ και γλιστρούσαν κάτω όλο χαρά.

Balance board


Η κόρη μου έβαζε πάνω της τα μωρά της να κοιμηθούν, μετατρέποντας την σε κρεβατάκι για τις κούκλες. Ο γιος μου από την άλλη, γυρίζοντας την ανάποδα, μετέτρεψε τη σανίδα του σε γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο.

Balance board



Φυσικά πέρασαν αρκετές ώρες καθισμένα πάνω στις σανίδες αντί για καρεκλάκια. Ή τις χρησιμοποίησαν αντί για τραπεζάκια για τα παιχνίδια, τις ζωγραφιές ή τις πλαστελίνες τους.

Balance board


Εννοείται πως ακόμα βρίσκουν νέους τρόπους για να τη χρησιμοποιήσουν. Τρόπους που το μυαλό ενός ενήλικα δεν θα σκεφτόταν τόσο εύκολα. Είναι η μαγεία της ελεύθερης φαντασίας που καθορίζει το παιχνίδι και τους κανόνες του.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την ελληνική σανίδα ισορροπίας;

Πρόκειται για μια ελληνική επιχείρηση την Curve Lab. Για την κατασκευή του πρωτότυπου αυτού παιχνιδιού, χρησιμοποιείται βιώσιμο κόντρα πλακέ. Αυτό μπορεί να προσωποποιηθεί χαράζοντας στη σανίδα ονόματα η σχέδια. Τα προϊόντα τους είναι φιλικά προς το περιβάλλον και οι πρώτες τους ύλες είναι πιστοποιημένες από τον Διεθνή Οργανισμό Forest Stewardship Council® (FSC).

Επιπλέον, είναι συμβατές με το σύστημα εκπαίδευσης Montessori, που βασίζεται σε αυτοκατευθυνόμενη δραστηριότητα, πρακτική μάθηση και παιχνίδι συνεργασίας.

Καταλήγοντας, η σανίδα ισορροπίας είναι το κατάλληλο εργαλείο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού. Από την βρεφική ακόμα ηλικία. Μια σανίδα ισορροπίας μπορεί να γίνει το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας.

Βρες τις σανίδες ισορροπίας και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους curve lab.




Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου. Καθώς και των εικόνων χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου