Ιστορίες για καλή νύχτα




Κλείσε τα μάτια σου, πάρε το μαγικό σου φαναράκι και φαντάσου τι κοινό έχουν η βιτρίνα με τα πιο παλιά παιχνίδια, μια παράξενη μηχανή που λειτουργεί με χρυσή άμμο, ένας κλόουν από το διάστημα, ο άνθρωπος του βουνού και πολλά πολλά ακόμα μυστηριώδη πρόσωπα και πράγματα.
Μα φυσικά έχουν στόχο μέσα από είκοσι διαδραστικές ιστορίες να σε οδηγήσουν σε έναν πιο δημιουργικό τρόπο σκέψης, να σε βοηθήσουν να διώξεις φόβους, αγωνίες και ανασφάλειες και να σε οδηγήσουν σε έναν ήρεμο αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστο βραδινό ύπνο.

Όλα αυτά θα τα συναντήσετε στο μαγικό βιβλίο «Ιστορίες για καλή νύχτα», σε επιμέλεια της Anne Civardi, γραμμένο από τις Kate Petty, Joyce Dunbar και Louisa Somerville των εκδόσεων Άγκυρα. Γιατί και τα παραμύθια τελικά θέλουν τον κατάλληλο τρόπο να τα διαβάζουμε στα παιδιά μας!
Η υπέροχη εισαγωγή του καθηγητή David Fontana στο βιβλίο αυτό, μας διδάσκει διαδραστικούς τρόπους για να αναπτύξουμε τον δεσμό μας με τα παιδιά μας διαβάζοντας τους ιστορίες, αλλά και τις τεχνικές ώστε οι ιστορίες να αφομοιωθούν καλύτερα, να πετάξει πιο μακριά η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών, να οξυνθεί η κριτική τους ικανότητα, αλλά και να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εσωτερικό τους κόσμο όσο και με το σώμα τους, μέσω του διαλογισμού και των αναπνοών.
Στο τέλος της κάθε ιστορίας υπάρχει μία λίστα με συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά δίνουν την ερμηνεία ενός βαθύτερου νοήματος του κειμένου, τη δυνατότητα να αποτελέσει το κείμενο έναυσμα για συζήτηση, εντοπισμό και επίλυση κάποιου προβλήματος, συμβουλές για προσωπική βελτίωση. Αποτελούν όμως και μία σπουδαία αφορμή για παιχνίδι και εικαστική αξιοποίηση τους. Τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έρχονται αντιμέτωπα με φοβίες και ανασφάλειες που τα απασχολούν και μπορούν να εκφράσουν με ποικίλους τρόπους τα συναισθήματα και τα όνειρα τους.
Ειλικρινά πρόκειται για ένα σπουδαίο εγχειρίδιο για τον σύγχρονο γονιό. Ένα βιβλίο που θα βελτιώσει την ποιότητα των σχέσεων του με τα παιδιά του. Θα αποζητούν και τα δύο μέρη να φτάσει η στιγμή που θα ξαπλώσουν στο κρεβάτι για την ανάγνωση της βραδινής ιστορίας, για την ονειροπόληση και την όμορφη κουβέντα.
Προτείνεται για ηλικίες 4-8 ετών.



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου