Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αποτυχίες;


Πολλές φορές μας έχει συμβεί κάποιο γεγονός που μας έχει αποσυντονίσει. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να διαλέξουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία αυτή. Θα έχουμε μια παθητική στάση απέναντί της ή θα προσπαθήσουμε με κάποιον τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση; Αν εκτιμήσουμε ότι μια παθητική στάση μας εξυπηρετεί στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, μπορούμε να επιλέξουμε να την υιοθετήσουμε. Αν όμως συνειδητοποιούμε ότι αυτό δεν μας βοηθάει να νιώσουμε καλά, θα πρέπει να δράσουμε και να θέσουμε κάποιους στόχους.

Πώς αντιμετωπίζουμε τις αποτυχίες


Κάποιες φορές παρά το γεγονός ότι πράττουμε σύμφωνα με αυτά που θεωρούμε σωστά ,τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αυτά που περιμένουμε. Πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επιτυχίας τους, είχαν περάσει από πολλές αποτυχίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τόμας Έντισον, γνωστός κυρίως για τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, που μετά από 1000 αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σπουδαίους εφευρέτες. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να σκεφτούμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε όσα κάνουμε

Η δημιουργία της φρουρού ιστορίας με τον γάμο των γονιών της Πέππας, έγινε για να ενδυναμώσει έναν τρόπο σκέψης, που μας ωθεί να κινητοποιούμαστε στις ενδεχόμενες δυσκολίες, χωρίς να τα παρατάμε στις αποτυχίες, αν αυτό που έχουμε βάλει σαν στόχο είναι σημαντικό για εμάς. Όλα αυτά με απολαυστικές στιγμές χιούμορ αλλά και τραγουδιών.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ - Ο ΓΑΜΟΣ

Ένας στόχος καλό είναι να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Να είναι συγκεκριμένος: για παράδειγμα θέλω να φτιάχνω βίντεο
  • Να είναι ακριβής: θέλω να φτιάχνω παιδικά βίντεο με εναλλακτικές ιστορίες που θα προβάλλονται στο Υoutube
  • Να έχει χρονοδιάγραμμα: θα ανεβάζω βίντεο κάθε 15 μέρες
  • Να είναι μετρήσιμος: θέλω μέσα σε ένα 4μηνο μεσοσταθμικά τα βίντεο μου να έχουν 2.000 προβολές
  • Να είναι ρεαλιστικός: θέλω ιδανικά να ανεβάζω βίντεο κάθε εβδομάδα αλλά με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχω αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Όποτε επαναδιατυπώνω και λέω πως θα ανεβάζω βίντεο κάθε 15 μέρες


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων στα σχόλια!

Για το www.twinsmom.gr
Χρύσα Εμμανουήλ


1 σχόλιο

  1. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολύ ξεκάθαρους στόχους, όπως και το ότι η αποτυχία με ρίχνει και δε με πεισμώνει. Προσπαθώ να βελτιώνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή