Πώς και πότε κόβουμε την πιπίλα;
Με ποιους τρόπους μπορούμε να κόψουμε την πιπίλα; Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος και ποια η κατάλληλη ηλικία;


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κόψει ένα παιδί την πιπίλα. Πριν όμως δοκιμάσουμε έναν από αυτούς, πρέπει να λάβουμε υπόψιν αν υπάρχουν κάποια γεγονότα στην οικογένεια τη συγκεκριμένη περίοδο που μπορεί να δημιουργήσουν στο παιδί επιπλέον στρες, πχ. ο ερχομός ενός μωρού, ξεκίνημα παιδικού σταθμού, ένα διαζύγιο κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν πρώτα να δυναμώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στο παιδί και μετά να προχωρήσουμε στη διακοπή της πιπίλας.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του τρόπου που τελικά θα κόψουμε την πιπίλα παίζει και ο χαρακτήρας του παιδιού. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που απλά μια μέρα δεν ήθελαν να έχουν πια την πιπίλα και έτσι από τη μια μέρα στην άλλη την έκοψαν τελείως. Αν βλέπετε ότι στη δική σας περίπτωση αυτό δεν συμβαίνει μπορείτε να δοκιμάσετε τους εξής τρόπους:

ü  Μπορείτε σταδιακά να μειώσετε το χρόνο που την χρησιμοποιεί. Θα πάρει παραπάνω χρόνο αλλά κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητος για μια ομαλή μετάβαση.

ü  Επισημαίνετε του μέσα στη μέρα τα πράγματα που καταφέρνει επειδή έχει μεγαλώσει και μετά από ένα διάστημα που θα γίνεται αυτό ορίστε του μία μέρα, η οποία δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πολύ σύντομα ώστε να έχει το χρόνο να το επεξεργαστεί (π.χ. γενέθλια, πρωτοχρονιά), και να διοργανώσετε το ''Πάρτι της πιπίλας''. Εκεί το παιδί καλό θα ήταν το ίδιο να βάλει την πιπίλα σε ένα κουτί για να πάει σε μωράκια. Συμβολικά μπορείτε να του δώσετε κάτι που θα έχετε συμφωνήσει. Ξέρετε ....κάτι για ''μεγάλα'' παιδιά.

Εμείς μέσα από το βίντεο στις φρουρού ιστορίες προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο εύκολη στο παιδί την κατανόηση και την αποδοχή των συναισθημάτων του σε σχέση με την πιπίλα, αλλά και το πόσα όμορφα πράγματα μπορεί να κάνει σαν λίγο μεγαλύτερο παιδάκι.

Παρακολουθήστε το ΕΔΩ

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και άλλους τρόπους που έχετε σκεφτεί εσείς αλλά και εντυπώσεις από μικρούς και μεγάλους για το βίντεο στα σχόλια.

Για το www.twinsmom.gr 
Χρύσα Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου