Εναλλακτικές ιστορίες για παιδιά


Με μεγάλη μου χαρά φιλοξενώ στο blog μου την Χρύσα Εμμανουήλ και το κανάλι της froufrouistories. Διαβάστε πώς περιγράφει η ίδια αυτήν της την προσπάθεια:


 «Τι κάνουμε όταν το παιδί μας επίμονα μας ζητά να δει κάποιο βιντεάκι στο τάμπλετ ή στον υπολογιστή; Να το απαγορεύσουμε ή να είμαστε θετικοί ως προς αυτό;
Η τεχνολογία πια είναι μέσα στα σπίτια μας καθημερινά, τα παιδιά μας βλέπουν να είμαστε μπροστά στις οθόνες των κινητών μας, στον υπολογιστή στέλνοντας mail ή στο τάμπλετ βλέποντας βιντεάκια στο youtube. Τα παιδιά σαν μιμητικά όντα είναι λογικό θα ζητήσουν κάποια στιγμή να δουν ένα βιντεάκι. Όλοι οι σύγχρονοι γονείς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η απάντηση όμως στο ερώτημα είναι πολυδιάστατη καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποιες παραμέτρους όπως η ηλικία, το περιεχόμενο και ο συνολικός χρόνος που περνάει το παιδί μπροστά στην οθόνη.
Σαν μαμά ενός τετράχρονου παιδιού με απασχολούσε πολύ αυτό το ερώτημα. Ναι ζούμε σ ένα κόσμο που είναι μέσα στην τεχνολογία, ναι απόφασή μου είναι να αφήσω τη μικρή να δει ένα  βιντεάκι μικρής διάρκειας όσο εγώ πλένω τα πιάτα ,αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου ήταν το ΤΙ βιντεάκι θα δει. Όσα βιντεάκια είχα ψάξει μόνη μου για να ελέγξω το περιεχόμενο πιο πριν, ήταν στην καλύτερη αδιάφορα, χωρίς να προσφέρει κάτι στο παιδί, στην χειρότερη μέσα στη βία και τις απειλές (φαντάζομαι ότι σίγουρα θα υπάρχουν και αξιόλογα βίντεο που απλά δεν προτάθηκαν σε μένα από τη μηχανή αναζήτησης του youtube).
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω ένα κανάλι στο youtube. Ένα παιδικό κανάλι με εναλλακτικές ιστορίες! Ιστορίες που είναι εμπνευσμένες είτε από παραμύθια είτε από παιχνίδια. Τα παιδιά θα παρακολουθούν   τα βιντεάκια που τόσο επιθυμούν ενώ παράλληλα  θα μαθαίνουν μέσα από τις ιστορίες που θα ξεδιπλώνονται μπροστά τους. Πρώτη στάση στις froufrouistories κάνουμε στην κοκκινοσκουφίτσα. Αλλά στην κοκκινοσκουφίτσα αλλιώς. Χωρίς κακούς λύκους που θέλουν να φάνε γιαγιάδες, χωρίς παιδάκια που μιλάνε σε αγνώστους αλλά με λογική, χιούμορ και αγάπη.»

Ας απολαύσουμε αυτό το παραμύθι σε νέα έκδοση!Καλή επιτυχία Χρύσα!
Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας!


Ονομάζομαι Χρύσα Εμμανουήλ και είναι μεγάλη χαρά που είμαι το νεοφερμένο μέλος αυτής της παρέας. Φοιτήτρια στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στο τμήμα λογιστικής χρηματοοικονομικής και αργότερα της αισθητικής. Έκανα τραγούδι στο εθνικό ωδείο, σεμινάρια υποκριτικής ενώ έχω δουλέψει σε αρκετές μουσικές σκηνές (Σταυρός του νότου, αρχιτεκτονική κ.α.) μόνη αλλά και με την μπάντα μου ,τους ''3w.gr'' ,τηλεόραση (στην ΕΡΤ με τη Σεμίνα Διγενή κ.α.), ραδιόφωνο (σε ιντερνετικούς και όχι μόνο σταθμούς).
Εναλλακτικό παιδικό κανάλι στο youtube FROUFROU ISTORIES https://www.youtube.com/channel/UCTVc-lUVhr8ZvtAkARlk-uA
Lifestyle-beauty κανάλι στο youtube MUMABE https://www.youtube.com/channel/UCZGjIBzUDl5R2lp1kWuWtRg 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου